Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi'nin yeri Uşak merkezinde bulunmaktadır. Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi Elmalıdere Mahallesi içerisinde kalmaktadır. Müzenin yer aldığı sokak ise Hisarkapı Uluyol'dur. Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi'ne ulaşmak için şehir merkezinden ya da ilçelerden kalkan otobüsler ve minibüsler kullanılabilmektedir. Merkezden Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi'ne ulaşmak isteyen kişiler birkaç dakika yürüyerek müzeyi görebilmektedir.

Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi Hakkında Bilgiler

Uşak Haber de ki bilgiye göre, Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi'ne ait genel bilgiler arasında bu müzenin 1978 yılından beli hizmet verdiği yer almaktadır. Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi ilin görülmesi gereken yerleri içerisinde bulunmaktadır. Uşak ilinde yer alan Atatürk ve Etnografya Müzesi aynı zamanda Atatürk evi olarak da adlandırılmaktadır. Bu durumun nedeni Kurtuluş Savaşı sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir süre bu evde konaklamasıdır. Ayrıca Yunan olan bir komutanın esir düşmesi üzerine Atatürk bu evde misafir edilmiştir. Bu süreç sonrasında bir süre boş kalan ev zaman içerisinde müzeye dönüştürülme kararı almıştır. İki katlı olan müzenin üst katında farklı odaların içerisinde Atatürk’ün şahsi eşyaları sergilenmektedir. Ayrıca üst katın duvarlarında Atatürk'ün sözleri de yazılmıştır. Alt katta ise yöresel kıyafetlerden halılara, eski silahlardan kilimlere kadar pek çok detay yer almaktadır.

Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi Ziyaret Bilgileri

Son dakika Uşak Haberleri ve gelişmelerin yer aldığı Uşak Haber’deki bilgiye göre, Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi'ni ziyaret etmek isteyen kişiler uygun gün ve uygun saatlerde müzeye gelmelidir. Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi hafta içi ve hafta sonu açıktır. Ancak pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Müze bazı günler sabah 9 ile akşam 19 arasında hizmet verir iken bazı günler sabah 8 ile akşam 17 arasında hizmet vermektedir. Müzeye girmek isteyen kişiler ücret ödememektedir.