Futbol hemen hemen birçok kişinin ilgisini çeken bir hobi alanı olarak bilinmektedir. Özellikle son yıllarda genç futbolcuların milli takımlarda yer alması, gençlerin futbola olan ilgilerini arttırırken; futbol takımları içerisinde yaşanan bu dinamiklik yetişkinlerin ise futbol ile olan bağlarını güçlendirmektedir. Süper Lig içerisinde yer alan takımlardan olan Beşiktaş ünlü ve genç futbolcularıyla yeniden gündem olmuştur. Oldukça genç bir yaşındayken Beşiktaş’a kaleci olarak transfer edilen Utku Yuvakuran bahsedilen bu genç oyunculardan biridir. Adı halk tarafından sıklıkla araştırılan Utku Yuvakuran aslında kimdir? Tüm detaylarıyla aşağıda sizler için derlenmiştir.

Utku Yuvakuran kimdir?

Utku Yuvakuran 1997 yılının Kasım ayının 2. gününde İstanbul’da dünyaya gözlerini açmıştır. Beşiktaş’ta forma giyen Yuvakuran, daha öncesinde milli takımda sol bek mevkisinde forma giyen Semih Yuvakuran’ın oğlu olarak doğmuştur. Kuvvetle muhtemel, babasının etkisiyle futbola yönelen Utku Yuvakuran Spor Toto 3. Lig takımlarından biri olan Beylerbeyi’nde 2015 - 2016 sezonunda  forma giymiştir. Bu süre içerisinde ortalama 35 lig maçında forma giyen Utku Yuvakuran, büyük takımların da dikkatini çekmeyi başarmıştır.

2016 senesinde yetenekleri büyük takımlarca fark edilen genç futbolcu Tolga Zengin ve Fabri’nin ardından üçüncü kaleci oyuncu olarak Beşiktaş’a transfer olmuştur. Beşiktaş’ta üçüncü kaleci olarak forma giyen Yuvakuran’ın takımda şampiyonluğu görmesinin ardından, 2017 senesinde yaz aylarında herhangi bir karşılık olmamak koşuluyla resmi bir şekilde Beşiktaş’a transferini kesinleştirmişti. Bu süreçte ilk profesyonel maçına çıkan Yuvakuran, 19 Ocak 2017 senesinde Beşiktaş ve Darıca Gençlerbirliği arasında oynanan Türkiye Kupası maçında kalecilik görevini üstlenmiştir. İlk etapta dört senelik sözleşme imzalayan Utku Yuvakuran, Beşiktaş gibi ciddi nam salmış bir takımda file bekçisi olarak forma giymeye hak kazanmıştır. Yuvakuran dört yıllık sözleşmesi tamamlandığında yaşantısına ne şekilde yön verir pek bilinmezken, genç oyuncunun Beşiktaş ile sözleşmesi 31 Mayıs 2021 tarihinde son bulacaktır. Bu transferin oldukça yerinde bir karar olduğu ise Beşiktaş’ın kazandığı son iki kupa ve şampiyonlukta önemli bir katkısı olduğudur.