Çin’de ortaya çıkarak dünyayı derinden etkileyen korona virüsten sistemler ve kuruluşlarda derinden etkilendi. Bu sektörlerden en fazla etkilenenlerden birisi ise eğitim sektörü oldu. Yüzyüze eğitimler bu bağlamda online eğitim sistemleri üzerinden yürütülmeye başlayarak uzaktan eğitim şeklinde sağlanmaya başladı.

UZAKTAN EĞİTİMDE SİSTEM KALİTESİ EĞİTİM KALİTESİNİ ETKİLİYOR

Korona virüs sonrası artan araştırmalar ile online eğitim -veya Türkçe kullanımıyla çevrimiçi eğitim- sistemleri üzerinde yapılan araştırmalar da hız kazandı. Araştırma sonuçlarına yansıyan bilgilere göre, uzaktan eğitim için en önemli faktörlerin başında kullanılan sistemler geliyor. Online eğitim sistemi, öğretici ve öğrencinin derslere odaklanması, derslerden elde edilecek kazanımların derecesi ve kazanılacak yeterliliği en çok etkileyen faktörler arasında görülüyor.

UZAKTAN EĞİTİM Mİ YOKSA ONLİNE EĞİTİM Mİ DAHA ETKİLİ?

Amerika ve Türkiye’de çalışan eğitim bilimciler ve sosyal bilimlerde çalışan araştırmacılar, temel bir tartışma konusu haline gelen uzaktan eğtim ve normal eğitim süreçlerinin hangisinin daha etkili olduğu konusunda da daha yoğun çalışmalar yürütüyor.

Araştırma sonuçları tam anlamıyla beklenen yönde değil. Canlı ders konusunda yüzyüze eğitimin online eğitimden daha etkili olduğu beklenen bir gerçekti. Hatta araştırma sonuçları genellikle bunu destekleyen araştırmalarla literatürde öne çıkayordu. Ama son zamanlarda yapılan araştırmalar dersin içeriğine göre bazı derslerin online olarak gerçekleşmesinin daha avantajlı ve yararlı bulunduğu yönünde sonuçları ortaya koydu.

HANGİ ONLİNE EĞİTİM PLATFORMU TERCİH EDİLMELİ?

Araştırma sonuçları çerçevesinde ortaya çıkan online eğitim platformunun öneminden bahsetmişken, Türkiye’de bu konuda ortaya koyulan çalışmaları da araştırdık. Microsoft başta olmak üzere birçok uluslarası platform da Türkiye’de ki eğitim platformlarında kullanılsa da Türkiye menşeili olan platformalara bakıldığında Üni Bilişim’in uzaktan eğitim platformu dikkat çekiyor.

Üni Bilişim’in sistemi incelendiğinde sistemin öne çıkan özelliklerinin en başında kolay kullanım imkanı geliyor. Herhangi bir uygulama indirmeye gerek duymadan çalışabilen uzaktan eğitim sistemi, web tarayıcılar aracılığıyla rahatlıkla kullanılabiliyor. Öte yandan, Html5 tabanlı olan bu sistem; mobil cihazlardan da yüksek kalite ve kristal ses sistemiyle sunuma imkan veriyor.

Öte yandan Üni Bilişim tarafından geliştirilmiş olan sistemin, eğitim kurumları için en büyük avantajlarından birisi ise, kurumsal kimliğe uygun çalışması olarak göze çarpıyor. Kurumsal markaya özel ve markalaşmayı destekleyici bir imkan sunuyor.