Kocaeli’de düzenlenen operasyonda internet üzerinden yasa dışı yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Kocaeli’de düzenlenen yasa dışı operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre Kocaeli’de yasa dışı oynatıldığı bilgisine ulaşan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü siber suçlarla Mücadele Şube ekipleri inceleme başlattı. Yapılan takip sonrasında yasa dışı oynattığı tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda M.Ö., M.D., B.G., F.A., A.T., F.D. ve R.Y. adlı 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda bulunan ve ten elde edildiği düşünülen 60 bin TL’ye ise el konuldu. Operasyonda 7 kişiden 3’ü ise ten elde ettikleri geliri ATM’den çekerken polise yakalandığı öğrenildi.

Şüphelilerin yapılan incelemelerinde yasa dışı oynamak isteyenlerle sohbet programları üzerinden iletişime geçtikleri, kare kod ile para gönderen şahıslara ise yasa dışı siteler üzerinden oynama hakkı verdikleri belirlendi. Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemlerinin Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Adliyede işlemleri tamamlanan A.T., R.Y. ve F.D. çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılırken M.D., F.A., B.G. ve M.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.