Bir evi dekore ederken genellikle en çok zorlanılan alan çocuk odasıdır. Çünkü ev dekorasyonunda tamamen kendi zevkinize ve karakterinize göre seçimler yaparken, çocuk odası dekorasyonunda çocuğunuzun zevkini, gelişimi, hobileri, çalışma düzeni ve alışkanlıkları devreye girer. Bu yüzden çocuk odası dekorasyonunda doğru seçimler yapmak, diğer tüm dizayn süreçlerine göre daha önemli ve önceliklidir.

Çocuk odası dekorasyonu yaparken en iyi çocuk odası mobilyalarını ve ürünlerini keşfetmek ve birbirinden ünlü markaların montessori yatağı, çocuk odası takımı, çocuk dolabı, çocuk ranzası ve çocuk karyolası gibi ürünlerine dair önerileri görmek için en doğru adres Mobilya Sözlük! Mobilya Sözlük, sizin için en iyi mobilyaları ve dekorasyon önerilerini bir araya getirir. Size ise Mobilya Sözlük içeriklerini inceleyerek hangi mobilyayı satın alacağınıza karar vermek kalır!

Az önce de bahsettiğimiz gibi çocuk odası dekorasyonu yaparken birden fazla şeyi göz önünde bulundurmak oldukça önemli. Bunların başında elinizdeki alanı en verimli şekilde değerlendirmek geliyor. Çünkü genellikle evlerin nispeten daha küçük odaları çocuk odası olarak seçiliyor ve bu alan çocuğunuzun hem oyun oynama ve arkadaşlarıyla vakit geçirme hem de ders çalışma alanı olacağı için verimli bir planlama yaparak tüm bu aktivitelere alan sağlamanız gerekiyor.

Gelin şimdi, çocuk odası dekorasyonu yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedelim.

Çocuk Odası Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuk odası dekorasyonunda öncelikle mutlaka renk seçimine dikkat edin. Çocuğunuz tüm vaktini o odada geçireceği için çocuk odasının rengi, çocuğunuzun uyku düzenini, çalışma düzenini ve psikolojisini etkileyebilir. Bunun için çocuk odasında ve çocuk odası mobilyalarında zihin açıcı ve yorucu olmayan, dinlendirici açık renkler kullanılması önerilir.

Çocuğunuza kısıtlı bir alanda hem oyun hem ders hem hobi köşeleri yaratmanız gerekiyor. Bunun için küçük alanları verimli kullanmanızı sağlayacak mobilyalar seçebilirsiniz. Çocuk ranzaları, dolaplı ranzalar, çalışma masalı ranzalar, çok amaçlı dolaplar, duvara monte kitaplıklar, açılır kapanır çalışma masaları, eşya ve oyuncak düzenleyiciler bu anlamda en iyi mobilya modelleridir.

Özellikle birden çok çocuğa sahipseniz çocuklarınızın eşyalarını düzenli bir halde tutmak bir süre sonra oldukça zor hale gelir. Bu yüzden çocuk odası modelleri arasından seçim yaparken dağınık görünmeyen, dağınıklığı hızlıca toparlayabilecek mobilyalar seçebilirsiniz.

Çocuk dolap modelleri, çok fazla çeşide sahip mobilyalar arasındadır. Çocuk odası dolabı seçerken en çok dikkat etmeniz gereken şey dolabın ihtiyaca yönelik kapak ve çekmece sayısı ve oda dekorasyonuyla uyumu olmasıdır.

Erkek çocuk odası ve kız çocuk odası dekorasyonu birbirine çok benzer olabileceği gibi birbirinden oldukça farklı da olabilir. Burada işin içerisine renk ve dekorasyon tarzı seçimleri giriyor. Bu yüzden çocuk odası dekorasyonuna başlamadan renk seçiminizi yapmak ileriki zamanlarda yapacağınız mobilya seçimlerinde de yardımcı olacaktır.

Çocuğunuza odasında mutlaka verimli şekilde ders çalışabileceği bir alan ayırmalısınız. Bu alanda çocuk çalışma masası, kitaplık, eğlenceli kırtasiye ürünleri ve ortopedik mobilyalar kullanarak çocuğunuzu ders çalışmaya teşvik edebilirsiniz.

Montessori çocuk odası, son dönemlerde popülerliğini arttıran bir çocuk odası dekorasyon tarzıdır. Bu tarz tamamen doğallık ve çocuk gelişimi üzerine kurulmuştur. Bu yüzden montessori çocuk odası dekorasyonu yapmanız durumunda tüm mobilyalarınızı bu tarza uygun seçmeniz daha doğru olacaktır. Bunun için seçebileceğiniz mobilyalar arasında montessori çocuk yatağı, montessori kitaplık ve montessori oyuncak dolabı gibi ürünler bulunuyor.

Çocuk odası aydınlatması, çocuk yatak odası dekorasyonunun en önemli unsurlarından biridir. Çünkü çocuklar genellikle karanlıktan hoşlanmaz ve aydınlık bir ortama ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden renkli tasarımlı çocuk odası aydınlatma ürünleri ile hem çocuğunuza ihtiyaç duyduğu aydınlığı sunabilir hem de oda dekorasyonuna katkı sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzun ilgi alanına göre dekorasyona tematik unsurlar katabilirsiniz. Bu çocuğunuzun sevdiği kahramanı veya film karakterini oda dekorasyonunda kullanmak şeklinde olabilir. Bu durum çocuğunuzun odasını daha çok benimsemesine yardımcı olacaktır.

Çocuk odası dekorasyonunda odayı olabildiğince kişiselleştirirseniz çocuğunuzun karakter özelliklerine uygun bir dekorasyon yaratabilirsiniz, bu da çocuğunuzun gelişimine katkı sağlar.

Çocuğunuzun odasında renkli ve canlı bir dünya yaratmak için duvar dekorasyonu kullanabilirsiniz. Duvarlarda kullanacağınız sticker’lar, tablolar, oyuncaklar ve duvar rafları çocuğunuzun hayal gücünü destekleyerek onu yaratıcılığa teşvik edecektir. Hatta çocuk odası duvarında pano, yazı tahtası veya kara tahta gibi alanlar oluşturarak çocuğunuzun kendi odasını renklendirmesine de yardımcı olabilirsiniz!

Çocuğunuzun Odasını Onun Yuvası Haline Getirin!

Yukarıda sunduğumuz tüm öneriler aslında çocuğunuzun odasında kendini evinde gibi hissetmesi ve burada kendini geliştirecek aktiviteler yapmasını sağlamak içindir. Çocuğunuzun odasında rahat etmesi ve bu alanı kendi dünyasıymış gibi benimsemesi oldukça önemlidir. Bu yüzden seçimlerinizi yaparken mutlaka “Çocuğumun yerinde olsam kendime nasıl bir dünya yaratmak isterdim?” diye sormanızı ve seçim yapmadan önce çocuğunuza da danışmanızı öneririz.