2022 yılına girmeye sadece birkaç hafta kalmışken, yılbaşı programları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Yeni yıla nerede kimlerle girileceğinden, eşe dosta alınacak hediyelere kadar tüm planlar yapılmaya başlandı. Peki siz yılbaşı gecesi ne giyineceğinize karar verdiniz mi? Yeni yıla evinizde dahi girseniz; bu özel gecede doğru kıyafet seçimi, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayarak çevrenize olumlu bir enerji yayacağınızı unutmayın. Yılbaşı gecesi ne giyineceğinize henüz karar vermediyseniz; size yol gösterecek küçük bir rehber hazırladık. Siz de biraz çaba ve özen göstererek istediğiniz mükemmel silueti yakalayabilirsiniz.

YILBAŞI GECESİ UYUMU

Yılbaşı gecesi tercih edeceğiniz giysinin veya genel olarak tarzınızın gideceğiniz mekânla ve bir araya geleceğiniz insanlarla uyumlu olması en az şık ve rahat olmanız kadar önemli. Bununla birlikte yeni yıla nerede girerseniz girin, kıyafet, makyaj ve aksesuar tercihlerinde normalden daha cesur davranıp çizginizin biraz dışına çıkabileceğinizi de unutmayın. Senede bir kere yaşanan bu özel gecede, ölçüyü kaçırmadan biraz daha renkli giyinebilir, biraz daha ışıltılı görünebilirsiniz. Ayrıca kıyafet seçerken bu gecenin uzun, hareketli ve yorucu olacağını da aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Sizi daha alımlı gösterecek en yüksek topuklu ayakkabınız, en dar elbiseniz çok da iyi fikir olmayabilir.

EVDE YILBAŞI

Yeni yıla evde girecek olanların nasıl giyinmesi gerektiği üzerinde pek durulmaz. Nasılsa, dışarı çıkılmayacağı için aileyle yenilecek bir akşam yemeği için giyinmek görece daha kolay görünür. Oysa, çekirdek aile içinde de olsa bu özel gecede özenli bir yaklaşımın herkesin kendini daha iyi hissetmesini sağlayacağını unutmamak lazım. Yeni yıla evde girecek bir aile için yılbaşı stilinin anahtarı; evin güvenli, sıcak ve konforlu atmosferine uygun rahat kıyafetlerde gizli. Yeni yıl temalı kazak, bluz, sweat-shırt’, gömlek ve midi elbiselerden kendi tarzınıza uygun bir kombin yapabilirsiniz. Fikir vermesi için baxana.com’da sezonun en iyi örneklerini görebileceğiniz elbise modellerine göz atabilirsiniz.

EVDE PARTİ VAR

Yılbaşında ev partileri neredeyse bir klasik haline geldi. Büyük çoğunluğun tanıdık veya aynı değerlere sahip insanların bir araya geldiği yılbaşı partileri, -şayet yemekli bir davet değilse- giysi tercihlerinde görece çok daha özgür seçimler yapılabilir. Eğlenceli arkadaş grubu içinde bugüne kadar giymeye cesaret edemediğiniz sıra dışı kıyafeti rahatlıkla deneyebilir; makyaj ve aksesuar seçiminde de daha cesur olabilirsiniz. Bu sene müthiş bir yükselişe geçen saten elbise, deri bir pantolon/etek üzerine akıcı kumaştan transparan detaylı bir gömlek veya payetli bir mini üzerine alacağınız ‘boyfriend’ ceket bu gece için ideal olabilir. Parti bir arkadaşının evindeyse, dışarı çıkarken kıyafetini uzun tüylü bir kürk, şık bir manto veya pelüş bir palto ile tamamlayabilirsin. Yeni yılda bir ev partisine davetliyseniz, yılbaşı için hazırladığı ışıltılı kapsül koleksiyonuna göz atmanızda fayda var.

SOKAK PARTİLERİ

Yeni yılı herhangi bir mekânlar yerine sokakta karşılamak isteyenler, her şeyden önce hava koşullarına uygun kat kat kıyafetler ve rahat ayakkabılar tercih etmesi gerekiyor. Sezon modası olan yaratıcı kapitone ceketler, pelüş veya kaşe kumaştan ‘owersize’ paltolar, parlak renkli şişme montlar yılbaşı sokak partileri için ideal. Tabi hava durumuna göre, atkı, bere ve eldiven ihtiyacınız olabileceğini de hatırlatmak isteriz. Yeni yıla sokakta girecek olanlar, baxana.com’da yer alan dünyaca ünlü markaların outdoor ürünlerinden bir seçki yapabilir.

YENİ YILA DIŞ MEKANLARDA GİRECEKLER NASIL GİYİNMELİ?

Yılbaşına restoran, dağ evi, kulüp veya otel gibi dışarıda bir mekânda girecek olanlar kıyafet seçimini gideceği mekana uygun olarak seçmesi gerekiyor. Küçük bir ön araştırma ile gideceğiniz mekânın özelliklerine ve programa bakmanızda fayda var. Yılbaşı programının içeriği, içerideki oturma düzeni, diğer misafirlerin giyim tercihleri tarzınızı belirlemede size yardımcı olacaktır. İddialı bir yılbaşı balosuysa söz konusu olan Baxana.com’un zengin gece elbiseleri bu tür bir davetler için ideal alternatiflere sahip. Gideceğiniz yer Boğaz kenarında şık bir restoransa daha formal şık bir görünüme ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir dağ evinde yeni yıla girecekseniz, hava koşullarını dikkate alan tercihler yapmalı; keza bir kulübe gidiyorsanız sürekli ayakta kalacak ve hareketli bir müzik eşliğinde dans edeceğinizi hesaba katarak hareket etmelisiniz.

Ne seçerseniz seçin, unutmamanız gereken bir şey var: Bugün yılbaşı ve sınırlarınızı biraz zorlamanın hiçbir sakıncası yok. Yine de genel olarak dikkat etmeniz gereken bir iki nokta var. Giysi seçimlerinizi vücut proposyonunuza göre yapın. Bunun dışında, doğru aksesuar ve ayakkabı seçimi, giyilecek kıyafetlerin etek boylarının tam olarak ayarlanması, bakımlı tırnaklar, tene ve giysiye uygun makyaj yaparak harika bir gece geçirebilirsiniz.

Şimdiden iyi seneler!