Türkiye’nin en idealist saç ekim uzmanlarından olan ve mesleğin başarı isimleri arasında gösterilen Zerrin Karasaç ekimindeki yenilikleri ile gündemden düşmüyor. Saç ekimi sektörünün en tecrübeli uzmanlarından olan Kara, kendi kliniğinde geliştirilen Fue Gold Z tekniği ile erkeklere çok daha kaliteli görünümler vadediyor.

Fue Gold Z Tekniği Nedir?

Zerrin Kara tarafından 2001 yılında kurulan İzmir Likya Saç Ekim ve Estetik Kliniği, saç ekim işlemleri ile birlikte araştırma geliştirme çalışmalarına da devam ediyor. Klinikte geliştirilen Özel Fue Gold Z tekniği, erkeklerin korkulu rüyası olan kelliği ortadan kaldırıyor.

Modern kliniklerde saç ekim işlemi, “saç olan bölgeden alınan canlı köklerin saç olmayan bölgeye aktarılması” olarak gerçekleşiyor. Bu durum yeni nesil cihazlarla olabileceği gibi, tamamen el becerisi ile sonuçlanabiliyor. Zerrin Kara tarafından geliştirilen Özel Fue Gold Z tekniği ise bazı ayrıntılarla ana teknikten ayrılıyor. Gold Z işleminde kulak arkasından uzanan 0.7 mm boyutundaki saç kökleri tercih ediliyor. Çünkü bu saçlar asla dökülmüyor ve yeni ekildiği yere çok çabuk uyum sağlıyor.

Zerrin Kara tekniğinde, kel olan bölgeye de PRP uygulanıyor. Böylelikle henüz ölmemiş olan köklere can veriliyor. Tamamen ölü saç bulunan kanallar ise açılıyor. Böylelikle daha geniş ve sağlıklı bir ekim alanı oluşturuluyor. Normalden 4 kat daha fazla bir kök transferi yapılabiliyor. Ayrıca ekilecek bölgedeki saçlarla uyumlu şekilde zikzak ekim yapıldığından, sonuç aşamada daha gerçekçi bir görünüm kazanılıyor.

Zerrin Kara, Saç Ektirecekleri Uyarıyor

Zerrin Karakellikten kurtulmak isteyen erkeklerin saç ekimi için dikkati olmaları gerektiğini söylüyor. “Kısa sürede saç ekim merkezleri çoğaldı. Apartmandan bozma klinikler kendilerini saç ekim Koordinatörü olarak gösteriyor. Burada yapılan ekimler ne yazık ki başarısız oluyor ve müşterileri fazlasıyla üzüyor. Bu nedenle saç ekim merkezi tercihi yaparken dikkatli olun” diyen Zerrin Karakliniğin tecrübelerinin ve belgelerinin mutlaka araştırılmasını öneriyor.

Özellikle internet reklamlarının saç ekim sektörüne zarar verdiğini belirten tecrübeli uzman; “azıcık reklam yatırımı ile hedeflerine ulaşıyorlar. Yanıltıcı fotoğraflar, sahte yorumlar ve gerçekçi olmayan fiyatlarla kendilerine çekiyorlar. Müşteriler gerçeği fark ettiğinde iş işten geçmiş oluyor” uyarısını yapan Zerrin Karabaşarılı bir ekipten yardım almak isteyenleri kliniklerine bekliyor.

Saç Ekim Ödüllü Zerrin Kara Kimdir?

Saç ekimi alanında verilen ödüllerde sık sık adını duyduğumuz Kara, 1979 Afşin doğumludur. Okul hayatına burada başlamış, lise eğitimini Derince’de tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için gittiği Zerrin Karaİstanbul’da staj için başvurduğu Grup Florance Nightingale Hastaneleri’nde saç ekimi ile tanışmış ve bu alanda devam etmiştir.

My Clinic’ten Almanya’da aldığı eğitim saç ekim alanında ufkunu açmış, ülkeye döndükten sonra İzmir’in ikinci saç ekim merkezi olan Likya’yı kurmuştur. Burada Berkay, Mustafa Elitaş, Atilla Kaya gibi önemli isimlere saç ekmiştir. Birçok kez Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapan idealist Zerrin KaraTÜGİAD Ege Şube Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur. 2011 yılında iktidar partisinde milletvekili adayı olan Kara, halen birçok sivil toplum kuruluşunda üst düzey görevlerdedir.