Bir Pomeranian aşığı olduğunu söyleyen Zeynep Doğa Yaman, “Son dönemlerde sosyete âleminin en gözde canlıları olan pomeranianlar, ilk şöhretlerini İngiliz Kraliçesi Victoria ile yakalamış o günden bugüne de seçkinlerin sevimli dostları ve vazgeçilmezleri arasında yer almışlardır.” Dedi.

Zeynep Doğa Yaman, nam-ı diğer Zeldoa, yüz bin takipçiye yaklaşan @pomeranianminipups isimli sosyal medya hesabında bu minik ve sevimli, cins köpeklere dair merak edilen pek çok soruya cevap veriyor. Zeynep Hanım, sevimlilikleri, şirinlikleri ve güzelliklerinin yanı sıra yüksek fiyatları ile de dikkat çeken bu minik canlıların sahibi olmanın zannedildiği kadar kolay olmadığını, bunun için iyi bir bütçenin yanında uzun bir bekleme süresinin de göze alınması gerektiğini belirtti.

Herkesin büyük bir hayranlık beslediği bu sevimli canlıların, sosyetenin önde gelenlerinin kucaklarında objektiflere poz vermelerinin ardından, sosyetede bir Pomeranian edinme dalgasının başladığını söyleyen Zeynep Doğa Yaman, “Bu da gün geçtikçe bu sevimli dostlarımızın popülerliğinin artmasına sebep oldu.” dedi. Özellikle kısa bacaklı ve badem gözlü Pomeranianların daha çok tercih edildiğini söyleyen Yaman, “Sevimli ve tatlı görünüşlerinin yanı sıra en akıllı ilk on köpek türünün içerisinde yer almaları ve nadir bulunabilmeleri bu minik ve sevimli canlıları popüler yapıyor.” dedi.

Zeynep Doğa Yaman

Hassas bir yapıya sahip canlılar olarak bilinen Pomeranianların bakımlarının ve masraflarının ağır olduğunu da belirten Zeldoa, “Her şeyi yiyemeyen bu minik dostların düzenli olarak diş tedavilerine ve kuaföre götürülmeleri gerekmektedir. Üzerine titrenilen bu hayvanların hassasiyetleri ölçüsünde iyi bir bakıma ihtiyaçları olduğu asla akıldan çıkarılmamalıdır.” dedi. Bundan sonraki süreçte pek çok ünlünün kucağında görmeye alışacağımız bu minik canlıların hem akıllı hem de sevimli olmalarının albenilerini artırdığını söyleyen Yaman, “İlk bakışta pelüş bir oyuncaktan farkı olmayan bu hayvanların, insanlar ile kurdukları sıcak bağlar onları vazgeçilmez kılmaktadır.” dedi.