Niğde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından SODES desteklemesiyle ‘Vefa Borcu’ projesi kapsamında Niğde Kültür Merkez’inde ‘’Şahadet ve Şehitler’’ konulu konferans düzenlendi.

İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Çelik; ‘’ Şu son 40 yılımıza baktığımızda böyle bir millet yer yüzünde yok. Toprağı vatan yapan bizim inançlarımız olmuştur. Onu toprak olmaktan çıkaran o inançlarımızdır. Bir metre bez parçası alınıp satılabilir. Fakat siz o bezi kırmızıya boyarsanız, üzerine beyaz bir hilal oturtursanız, onun kolları arasına da bir yıldız koyarsanız o artık bez parçası olmaktan çıkmıştır. O bez parçasını bayrak yapan bizim inançlarımızdır’’ dedi.

Düzenlenen konferansa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Aile Sosyal Politikalar Niğde İl Müdürü Harun Koca, Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Şehit Aileleri Niğde Şube Başkanı Ömer Demir, şehit aileleri, şehit yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.