Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) okuyan 3 öğrenci sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türk Kızılayı Samsun Şubesine gönüllü kan bağışı toplayıcısı oldular.
OMÜ Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencileri Özge Ay, Rana Rendeci ve Merve Çilingiroğlu, proje kapsamında Güzel Sanatlar Kampüsüne getirttikleri kan bağışı aracına 1-3 Kasım tarihleri arasında 86 ünite kan topladılar.
Kampüs içerisinde öğretmenlerine ve öğrenci arkadaşlarına broşür dağıtan 3 öğrenci, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kan bağışında bulunmalarını istediler. Kendilerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türk Kızılayı’na kan bağışında destek olmayı istediklerini belirten OMÜ Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencisi Merve Çilingiroğlu, “Bizim bir sosyal sorumluluk projemiz var. Bu proje kapsamında Türk Kızılayı’na kan bağışında destek olmayı düşündük. Kızılay Haftası olarak da Güzel Sanatlar Kampüsüne Kızılay aracını davet ettik. Biz de burada öğrencilere ve öğretmenlerimize broşürler dağıtarak, kan bağışına davet ettik. Kan bağışında öğrenci ve öğretmenlerimizden ilk gün 38, ikinci gün 28 ve üçüncü günde de 20 ünite kan olmak üzere toplam 86 ünite kan topladık. Ayrıca da İlkadım Belediyemizin sponsorluğunda da kan veren öğrenci ve öğretmenlerimize meyve suyu ikram ettik. Biz de burada kan bağışında bulunduk. Öğrencileri ve öğretmenlerimizi kan bağışına yönlendirdik” dedi.