Çeşme’de, İsmet İnönü Mahallesi çevre yolu yakınlarındaki koruluk alanda çıkan yangın, evlere çok yakın olması nedeniyle çevre sakinlerini korkuttu.
Edinilen bilgiye göre, bugün saat 11.30 sıralarında koruluk alanda alevlerin hızla yükselmesi üzerine vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede yangın bölgesine ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki itfaiye aracı ile Çeşme Belediyesi’ne ait arazöz yangına müdahale etti. Yangın büyümeden kontrol altına alındı.
Altı dönümlük alanı etkileyen yangında, çok sayıda çam ve zeytin ağacı zarar gördü. İtfaiye ekiplerinin başarılı çalışması ile 13.00 sıralarında yangın söndürülerek, soğutma çalışması yapıldı.
Koruluk alana yakın bölgede çok sayıda ev ve butik otel olması korkulu anların yaşanmasına enden oldu. Yangının çıktığı bölgede güvenlik önlemi alan Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevrede oturan vatandaşlarla görüşerek yangının çıkış nedenini araştırdı.
Yangının çıktığı koruluk alana yakın bölgede evi olan Serdar Yücel, "Arabam evin önündeydi. Polisler itfaiye araçlarının geçebilmesi için arabamı kaldırmamı istediler. Hemen kaldırdım. Yangının çıktığı koruluğa giren çıkan belli değil. Burası iki sene önce de yanmıştı. Zor kurtarmışlardı. Yetkililerin bir çare bulmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yangının çıktığı bölgeye 20 metre uzaklıkta evi olduğunu belirten Orhan Kemal Yalçıner ise şöyle konuştu:
"Evimizin dibinde yangın olduğu için çocuklar beni arayarak haber verdiler. Hemen geldim. Yangının nereden çıktığı belli değildi. Yetkililer araştırıyorlar. Ama bunun böyle olacağı belliydi. Tinerciler, baliciler burada. Hatta fuhuş bile yapılıyor. Emniyete, kaymakamlığa defalarca şifahen şikayetlerde bulunduk. Maalesef bir şey elde edemedik. Fotoğraflar da var elimizde. Bir kaç sefer de kendim, şahsen müdahale ettim. Ama bunlar balici olduğu için insan çekiniyor."