Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik yaptığı operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı.

    Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak, satmak, almak, kabul etmek, içmek, içmek için yer temin etmek suçlarına yönelik olarak yapılan istihbari ve fiziki çalışmalar neticesinde sabah saatlerinde il merkezi ve Bozkurt ilçesinde 11 şahsın ev ve işyerlerine eş zamanlı olarak operasyon yapıldı.

    İl merkezinde 10, Bozkurt ilçesinde 1 şahıs olmak üzere toplam 11 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Şahısların Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan sorgularının ardından 4 şahıs serbest bırakıldı. 7 şahıs tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonucu 1 şahıs hakkında denetimli serbestlik kararı verilirken diğer 6 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Öte yandan Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekipleri yaptıkları genel uygulamada 3 adet çeşitli çapta ruhsatsız tabanca ile 39 adet tabanca fişeği ele geçirdi. Ayrıca 95 adet klonlanmış kaçak cep telefonu yakalanırken bu olayla ilgili 6 kişi ile ilgili yasal işlem yapıldı.