Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yüz yüze eğitimin 20 Eylül’de başlamasına karar verildi.

11 Ağustos tarihinde yağan şiddetli yağmurun ardından Ezine Çayı’nın taşması sonucu meydana gelen sel felaketinde can kayıpları yaşanırken işyerleri ile çok sayıda ev sular altında kaldı. İlçedeki okulların büyük bir bölümü de su ve balçık altında kalarak selden zarar gördü.

Selden zarar gören okullarda öğrencilerin yüz yüze eğitim yapabilmesi için hummalı bir çalışma başlatıldı. 6 Eylül’de başlayan eğitim öğretimin Bozkurt ilçesinde sel afeti nedeniyle ertelenmesine karar verilerek tadilat çalışmaları hızlandırıldı.

Afet bölgesinde eğitimin daha fazla akmaması için Kastamonu İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından Bozkurt’ta eğitim öğretimin 20 Eylül 2021 tarihinde başlamasına karar verildi. Tadilatı tamamlanan okullar 20 Eylül tarihinde açılacak. Binası yıkılan yada ağır hasar gören okullar ise başka okullara taşınarak eğitim orada devam edecek.

Meydana gelen sel felaketinde binası yıkılan Bozkurt Ortaokulu’nun Fatih İlkokulu’na taşınarak orada eğitim vermesi kararlaştırılırken; felakette zarar gören İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi’nin ise Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde eğitime devam etmesine karar verildi.

Selden zarar gören okulların tadilatını 20 Eylül tarihine yetiştirmek için yoğun çalışma yürüttüklerini belirten yüklenici firma yetkileri, selden zarar gören Fatih İlkokulu’nun tadilatının bu tarihe yetiştirilmesi için yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi.

Bozkurt’ta okulların 20 Eylül tarihinde açılması çocukları sevindirirken, velilerde çocuklarının bir an önce eğitim öğretime başlamasını bekliyor.

Kaynak: Beyaz Gündem