İl Özel İdaresi tarafından Kilis’te, faaliyet gösteren 15 Amatör Spor Kulübüne 70 bin TL değerinde bin 485 adet spor malzemesi dağıtımı yapıldı.
İl Özel İdaresinde düzenlenen dağıtım törenine Kilis Valisi İsmail Çataklı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş ve Meclis üyeleri, Kilis Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Kulüp Temsilcileri ve sporcular katıldı.
Vali Çataklı, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, gençlerin kendilerini meşgul edecek, günün stresinden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak en az bir spor branşı veya güzel sanatların herhangi bir dalı ile uğraşmaları gerektiğini belirtti.
Gençlere spora teşvik edilmesinin altını çizen Vali Çataklı, uyuşturucu ile mücadele konusuna da değinerek gençlere sürekli uyuşturucu kullanmayın ifadesini hatırlatma yerine, o kelimeyi unutturacak sosyal ve sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi.
İl Özel İdaresi tarafından Amatör Spor Kulüplerini destelemek amacıyla yürütülen bu yardımların son derece yerinde ve sağlıklı olduğunu ifade eden Vali Çataklı, “Katkılarından dolayı İl Özel İdaremize, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, kulüp temsilcilerine ve sporcularımıza teşekkür ederek hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Törenin sonunda Kilis Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Özkan tarafından, Vali Çataklı’ya üzerinde isminin yazılı olduğu forma takdim edildi.