İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa faaliyetlerini sürdürdüğü meslek edindirme kursları için yeni dönem kayıtları 5 Eylül Salı günü başlıyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılında kurslara katılmak isteyen vatandaşların 29 Eylül 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar, Ömerağa Mah. Abdurrahman Yüksel Cad. No:9 BELSA Plaza B Blok Kat 7’de hizmet veren İZMEK Kurs merkezine başvurabileceklerini belirten yetkililer, “Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın tanımıyla halk üniversitesine dönüşen kurslarımız bu yılda vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. 12 yaş üzeri vatandaşlarımız kurslarımızdan ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın kimlik ve öğrenim belgeleriyle gelmeleri yeterli. 52 Kurs Merkezinde eğitim alacak kursiyerler yıl sonunda Milli Eğitim onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar” dediler.

Yeni eğitin ve öğretim döneminde zamanını ilgi alanına göre verimli ve üretken bir şekilde değerlendirmek isteyen kursiyerler, Bilişim Teknolojileri, El Sanatları ve Tasarım, Dil, Müzik ve Gösteri Sanatları ve Kişisel Gelişim başlıkları altında toplam 98 branşta eğitim alabilecekler.

İzmitli vatandaşlara meslek edindirmek ve el becerisi kazandırmak, üretken bir toplum olma yolunda imkan ve katkı sağlamak amacıyla açılan İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarıyla ilgili bilgi almak isteyenlerin belediyenin 318 0000 numaralarını arayıp detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.