Kül En Saf Beyazdır filmine gittim. Yönetmen Jia Zhangke’nin daha önce bir kaç filmini de izlemiş biri olarak filmi diğer filmlerin benzeri olarak bulduğumu söyleyebilirim. Genelde aşk temalı filmlerin ana konusu süper güçleri olan kadınlar oluyor. Süper güçten kastım gözlerinden ışık çıkarabilmek değil elbet. Ama her naneyi kadınlar da yapar dayatması benim hoşuma gitmiyor. Ama filmin genel ilerleyişini de işin içine katarsak ben filmi beğendim.

Hababam Sınıfı film serisinin konuları da benzerdir ama hepsi güzeldir öyle düşünün.

Kül En Saf Beyazdır filminin Konusu Ne?

Çin mayasında yer edinmeye çalışan Bin’in sevgilisi Qiao güçlü bir kadındır. Erkek egemen bir yapıda kadın olmasına rağmen kendine yer edinmeye çalışır ve bunu başarır da. 

Sevgilisi Bin’in karıştığı bir kavgada onu ölümden kurtaran Qiao, bu kavgadan sonra hapis cezası alıyor ve 5 yıl içeride kalıyor. 2001 yılından günümüze uzanan bir aşkı konu alan ve uzun ilişkilerin geçirdiği evreleri güzel işleyen bir film olmuş. 

Çin’in kapitalizmin merkezi oluşunu da konuya dahil ve Çin’de büyüyen ekonomi ile değişen toplum yapısını da çok güzel işleyen yapımı ben beğendim. 

Ülkede yaşanan sosyal, politik ve ekonomik dönüşümlerin bireylerin hayatlarına etkisini inceleyen bir film olan Kül En Saf Beyazdır’da, ülke ve bireylerin izleklerini sürekli birbirlerine paralel bir seyir sergileyen iki kanaldan ilerletmiyor yönetmen ve senarist Zhangke. 

Bunun yerine, toplumsal hayatta yaşanan kırılmaları, bireylerin hayat çizgilerine temas ettirerek (hatta sertçe çarptırarak) yaşanan sert ve yıkıcı gelişmeleri perdeye taşıyor ki bu da filme ayrı güzellik katmış. Böyle bir anlatı biçimi için suç dünyasının tercih edilişi, birden çok noktada olumlu sonuç veriyor.

Bireylerin hayatlarına davetsiz ve en dolaysız şekilde tezahür eden gelişmelerin yaşanmasında, bu gelişmelerin hem kaynağı hem sonucu olan eylemlerin hayata geçirilmesinde suç dünyası bir ara parça gibi işlev görüyor. 

İmdb puanı 7.1 olan Kül En Saf Beyazdır filmine gitmenizi tavsiye ederim.