DENİZLİ (AA) - Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi tarafından dernek yararına kermes düzenlendi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki kermesin açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, alzaymır hastalığı ile ilgili toplumsal farkındalığı artırmak için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'de ortalama yaşam süresinin artığını ve süre arttıkça da yaşlı bakımının önemli bir konu haline geldiğini ifade eden Zolan, "Bu durumun birileri tarafından önemsenmesi ve kamuoyuna yansıtılması gerekiyor. Alzheimer Derneği de toplumsal bilinci artırmak için elinden geleni yapıyor. Alzaymır hastalarımızın en büyük problemi gündüzleri yakınları ile birlikte olmalarını sağlamak. Dernek üyelerimizin bir yaşam merkezi beklentisi var. Biz kurum olarak bunun fizibilitesini ortaya çıkarmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kermesin açılışını gerçekleştiren Zolan, dernek başkanı Kader Kurhan ve beraberindekilerle stantları gezdi.

- Merkezefendi'de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Merkezefendi İlçesi Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından, ilçede kurban satış alanları ile kesim yerleri belirlendi.

Eskihisar Mahallesindeki Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı  kurban satış alanı olarak belirlenirken, kurban kesim yerlerinin Yenişehir Mahallesi Şengün Camisi yanı, İmariskan Evleri pazaryeri, Sevindik Mahallesi pazaryeri, Karaman Mahallesi pazaryeri ve Servergazi Mahallesi pazaryeri olacağı kaydedildi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, vatandaşların kurban ibadetini dini vecibelere uygun ve hijyen bakımından en üst düzeyde yaşayabilmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Belediye olarak müdürlüklerimiz bünyesinden komisyon oluşturduk. Bu komisyonumuz her türlü denetim, hijyen, sağlık, altyapı ve diğer konularda çalışmalara başlamıştır. Merkezefendi Belediyesi olarak kurban kesim yerleri hazır hale getirilmiştir. Halkımızın huzurlu ve hijyen koşullarında bayramını geçirebilmesi için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz."

- Çameli'nde 153 Alo Zabıta hattı 

Çameli Belediyesi, vatandaşların zabıtaya daha kolay ulaşması ve zabıta ile iletişimin direkt gerçekleşmesini sağlamak için "153 Alo Zabıta" hattı kurdu.

Zabıta Müdürlüğü'ne daha kolay ulaşmak isteyen vatandaşlar sabit hatlardan ve operatörlerden "153" numaralı hattı arayabilecekler.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, vatandaşların mesai saatleri içerisinde görevlilere, mesai saatleri sonrasında ise nöbetçi olan zabıta personeline bu numaralardan direkt ulaşabileceğini dile getirdi.