Devlet Çoksesli Korosu, pek çok etkinliği sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Devlet Çoksesli Korosu, Burak Onur Erdem şefliğinde izleyicilerini insan sesinin gücüyle yeni ufuklara götürüyor. Yeni sezona yeni konseptlerle başlayan koro, antik kent konserlerinden festivallere, dijital yayınlardan seyircili a capella konserlere pek çok etkinliği sanatseverlerle buluşturuyor.

Koronun yeni sezon programında, Yunus Emre Yılı etkinlikleri kapsamında seslendirilecek Ahmed Adnan Saygun’un “Yunus Emre Oratoryosu”, koro müziğinin ölümsüz eserlerinden “Mozart Requiem” ve insan sesinin en naif ifadelerinden “Faure Requiem” gibi önemli yapıtlar yer alıyor.

Devlet Çoksesli Korosu, sezon açılışını 18 Eylül’de Ankara CSO Ana Salon’da Carmina Burana ile yapacak. Carl Orff’un ölümsüz sahne kantatı Carmina Burana, 26 Eylül’de de Aspendos Antik Kenti’nde dinleyicileri tarihi doku ve müziğin eşsiz birlikteliğiyle buluşturacak. Koro ve çalgılar arasındaki ses dengesinin en ince ayrıntılarıyla işlendiği piyano ve perküsyon versiyonunda insan sesi, ritmin büyüyen vurucu etkileriyle dinleyicileri etkisi altına alacak. Devlet Çoksesli Korosu ayrıca, 50. İstanbul Müzik Festivali açılış konserinde Tekfen Filarmoni Orkestrası ile sahne alacak ve ünlü Türk besteci Hasan Uçarsu’nun “Toprak Sever İnsanları Birer Birer” eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Üyesi olduğu Avrupa Profesyonel Korolar Birliği (TENSO) aracılığıyla da Avrupa’daki müzikseverlere ulaşacak.

Yunus, Nazım ve Orhan Veli ile Vox Nostra: Bizim Sesimiz

Dünyamızın içinde bulunduğu karanlık günleri ve aydınlığa geçiş sürecini müzikle hikayeleştiren koro, dijital yayın serisinde insana dair ortak duyguları insan sesinin farklı formlarıyla aktarmayı sürdürecek. Devlet Çoksesli Korosunun Avrupalı bestecilere yazdırdığı Türkçe eserler de bu yayın serisinde yer alacak. Giovanni Bonato’dan (İtalya) Yunus Emre’nin, Henning Sommerro’dan (Norveç) Mevlana’nın, Eurico Carrapatoso’dan (Portekiz) Nazım Hikmet’in dizelerinin dinletileceği yayınlarda eserlerin dünya prömiyerleri de gerçekleştirilecek. Orhan Veli’nin “Anlatamıyorum” şiirini, Sean Doherty’nin (İrlanda) bestesinden, ilk defa “Vox Nostra #3: Bizim Sözümüz” yayınında dinleyiciyle buluşacak.

Online Koro söyleşileri devam ediyor

2020 yılında başlayan ve izleyicilere koro eserlerini farklı yönleriyle tanıtmayı amaçlayan “Koro Söyleşileri” yeni sezonda da dolu dolu bir programla devam edecek. Söyleşilerde bestecilerin hayatı, eserlerin bestelenme süreçleri ve prömiyerlerine yer verilirken; müzik dünyasındaki yansımalarına ve müzikal analizlerine de değinilecek. Sanatseverler bu söyleşilere, koronun YouTube kanalından katılabilecek.

Unutulmaz Şef’e Vefa: Walter Strauss Seminer Serisi

Ayrıca, Eylül ayından itibaren dijital olarak yayınlanmaya başlayacak “Walter Strauss Seminer Serisi”nde, koro şefleri, koro bestecileri, koro şarkıcıları ve koro yöneticileri için içerikler paylaşılacak. Katılım bilgileri koronun sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. Seminerlerde Devlet Çoksesli Korosu’nun 21 üyesinden biri olduğu Avrupa Profesyonel Korolar Birliği (TENSO) ile de işbirliği yapılıyor.

Dünya Koro Günü’nde Ankaralı korolar birlikte söyleyecek

12 Aralık Dünya Koro Günü etkinlikleri kapsamında da Ankaralı korolar konserler verecek. Akşam CSO Ana Salon’da gerçekleşecek “Birlikte Söyle” etkinliğinde katılımcı korolar ve seyirciler, hep birlikte şarkılar söyleyecek.