MUĞLA (AA) - Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan filografi sanatçısı Gülderen Tuncer, ahşap zemin üzerine çivi ve tel kullanarak yaptığı tabloların satışından elde ettiği gelirle öğrencilere burs veriyor. 

Güllük Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Tuncer, çivi ve tel kullanarak yaptığı tablolardan oluşan eserlerini Bodrum ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sundu. İlçedeki bir alışveriş merkezinde sergilenen eserler arasında Allah lafzı, Türk bayrağı ve Atatürk portresi büyük ilgi gördü.

Gülderen Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sanatla 4 yıl önce tanıştığını, bu süre zarfında İstanbul'da üç sergi açtığını ifade ederek, "Bunların geliriyle iki yetim üniversite öğrencisinin eğitimine katkıda bulundum. Bodrum'daki Sağlık Vakfı ile de engelli arkadaşlarım için bir sergi açtım. Buranın geliriyle de engelli arkadaşlara katkıda bulunmayı amaçlıyorum" dedi. 

Sanatseverlerin eserlerini gördüklerinde çok şaşırdığını anlatan Tuncer, şöyle konuştu:

"Bir tabloda en az 150 çivi bulunuyor. Bir Türk bayrağını 152 çivi ile tamamladım. Bunlar tek tek çakılıyor, aynı ende ve boyda oluyor. Bir Türk bayrağı yapmak bir günümü alıyor. Tuğra tablosu yapmak 15 günümü alıyor. İstanbul silueti ise yaklaşık bir ayımı aldı. Deniz ürünleri de bir aylık zamanımı alıyor."

En büyük amacının vefat eden eşinin adına bir bilgisayar sınıfı açabilmek olduğunu belirten Gülderen Tuncer, eşini çok erken kaybettiği için iki çocuğunu burslarla okuttuğunu aktardı.

Tuncer, "Kızım ve oğlum yurt dışında farklı üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. İkisini de bursla okuttum. Ben de bu şekilde gençlerin eğitimi için çaba harcıyorum" diye konuştu.

Gülderen Tuncer, tabloların fiyatının 100 ila bin lira olduğunu ifade ederek, "Amacımız, eserleri bir an önce sevenlerine vermek ve geliriyle de çocuklarımıza destek olmak" şeklinde konuştu.

Geliri Bodrum Sağlık Vakfı'nda eğitim gören engelliler yararına kullanılacak sergi, 28 Aralık'a kadar açık kalacak.