İZMİR (AA) - Bornova Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı gerçekleştirilen aktivizm kampanyasına katıldı.

Bornova Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği tarafından kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele amacıyla gerçekleştirilen "Aktivizm Kampanyası" kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, soğuk kış günleri için yaptırılan "Mutlu Kuş Evleri" turuncuya boyandı.

Etkinliğe katılarak kadınlar ve çocuklarla birlikte boyama yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Kadın dostu bir kent olarak böylesi bir uluslararası kampanyaya destek vermek, burada kadınlarımız ve çocuklarımızla birlikte olmak büyük mutluluk. Biz kadınlara ve  çocuklara yönelik projelere her zaman öncelik veriyoruz" dedi,

Öte yandan, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen kampanyada Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nin bahçe duvarına yazılan "Dünyayı turuncuya boyayalım: Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet son bulsun" sloganı turuncuya boyanarak aydınlatıldı.