Bu yıl 3. düzenlenecek olan 3. Maltepe Tiyatro Festivali Maltepe Belediyesi tarafından 7 Ekimde yapılan törenle açıldı. Sloganı Kültür ve sanatın yeni adresi olarak açan Maltepe Belediyesi tarafından festivalde toplam 14 yerli ve yabancı tiyatro eseri yayınlanacak.

Düzenlenen festival ise 10 Ekimde sona erecek. Festivalde birçok ülkenin eseri sahneye çıkacak. Festival de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, İspanya, Ukrayna, Gürcistan, Sırbistan gibi birçok ülkenin tiyatro gruplarının sahne alması bekleniyor.

Belediye Başkanı Açılış Konuşması Yaptı

Tiyatro Festivalinde açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç festival için küçük adımlarla başlandığını ve 7 ülke ardından 23 ülkeye ulaşan bir adımla festivalin öneminin daha da geliştiğini ifade etti. Başarıyı kutlamak istiyorum sözleri ile açılışı yapan Maltepe Belediye Başkanı küçük konuşma ardından festivali törenle açtı.

Şahdamarım İle Genco Erkal Sahnede Yer Aldı

Daha önce sahneye salon bulamadığı için Şahdamarım oyunun koyamayan Genco Erkal ise bu yılki festivalde Türk şiirinin isimlerinden biri olan Ahmed Arif'in 30. yıllık anısı için Şahdamarım adlı eserini gösterime taşıma imkânı buldu.

İnsanların ikili ilişkilerde olan yansımalarını anlatan Herşey Yolundaymış Gibi Aziz Nesin'in eseri de Sarıyer Belediye Tiyatrosunda Nesinden Azizlikler eseri ile sahne aldı. Festival kapsamı içinde birçok alanda gösterime giren eserler tiyatro severler için sunuldu.

Uluslararası Festival

Uluslararası katılımda birçok ülkenin katılarak eserlerini sahneye koyan gruplar oldukça ilgi gördü. Festivalde Tuncer Cüceneğlu adına verilen özel ödülü ise kızı Zeynep Nutku Başkan Kılıç tarafından ödülünü aldı.

Festival boyunca tiyatro söyleşileri ve atölye çalışmalarının yapılacağı festival sanatseverler için bu yılda kapsamda olacak. Usta sanatçıların katılacağı atölye etkinliklerine sanatseverler katılarak tiyatro ile ilgili çalışmaları ustalarından görebilecekler.

Kaynak: Beyaz Gündem (Turgay Şener)