SAKARYA (İHA) – Bu yıl 8.’si düzenlenen, ’Gizemfrit Seramik Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Ödül töreninin ardından eserlerin yer aldığı, birbirinden güzel eserlerin bulunduğu serginin açılışı gerçekleşti.

Seramiğe adeta hayat vererek, bir birinden güzel eserlerin oluşmasını sağlayan ’Uluslararası Gizemfrit Seramik Yarışması’, bu yılda ödül töreni ile sona erdi 8.’si düzenlenen yarışmada, dereceye giren parçalar ödüllendirildi. Ödül töreni sonrasında, seramikten yapılan birbirinden ilginç eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sakarya’nın en önemli sanayi kuruluşlarından Gizemfrit firması ile Sakarya Üniversitesi, Sanat Tasarım, Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü işbirliği ile gerçekleşen yarışmanın ödül törenine Gizemfrit Genel Müdürü Veysi Küçük, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, Gizemfrit Yönetim Kurulu üyesi Tolga Ballık, , 2. OSB Bölgesi Müdürü Hıdır Erkoçak, SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Didem Atiş, Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Buket Acartürk ile ödül alan öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Genç sanatçı adaylarına destek olmaya devam edeceğiz”

Ödül töreninde konuşan Gizemfrit Genel Müdürü Veysi Küçük “Gizemfrit olarak Sakarya Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü ile birlikte bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz yarışmanın sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin en saygın üniversitelerinin yanında Mısır, Polonya, İran, Letonya ve Güney Kore gibi dünyanın farklı bölgelerinden gelen eserler çok özel bir sentez oluşturuyor. Amacımız bu yarışmayı küreselleştirerek, önümüzdeki dönemlerde dünyanın seramik sanatına ve sektörüne yön veren yarışması haline getirmek. Sanata ve özellikle de genç sanatçı adaylarına, Gizemfrit olarak destek olup yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

“Yarışma, yetenekli gençler için çok önemli bir fırsat”

SAÜ Sanat Tasarım, Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Buket Acartürk ise “Gizemfrit Seramik Yarışması bizim yoğun uğraşlar sonucu 8 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz bir yarışma. Her geçen gün güçlenerek büyümesinden ve uluslararası bilinir hale gelmesinden gurur duyuyoruz. Gizemfrit Seramik Yarışmasının en önemli özelliği katılımın sadece Sanat, Tasarım ya da Güzel Sanatlar Fakültelerinin Seramik Bölümünde okuyan öğrencilerle sınırlı olması. Yarışmamız bu şekilde desteğe ihtiyacı olan yetenekli gençleri Gizemfrit’in katkıları sayesinde sektörle bir araya getirerek onlara kariyerlerinde çok önemli bir kapı açıyor” diye konuştu.

“Sergi 19 Ocak’a kadar açık olacak”

Bu yıl 8. kez düzenlenen Gizemfrit Seramik Yarışması’na 18’i yurt dışından olmak üzere 178 eser başvuru yaptı. Jürinin ön değerlendirmesi sonucu 84 eser başarılı bulundu. Bu 84 eserin 72’si yurt içindeki en seçkin üniversitelerden gelirken tören sonrası açılışı gerçekleşen sergi de başarılı bulunan tüm eserler davetlilerin beğenisine sunuldu. Sergi 19 Ocak 2018 tarihine kadar Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.