Günümüz insanının yoğun temposu ve dijital dünya ile beton yapılar arasında sıkışmış ve bunalmışlığın içinden çıkma çabası adeta Seyfi Durmaz tarafından reçete ediliyor. Doğaya dönüş olarak adlandırılabilecek deneyimlerini ve doğanın güzelliklerini keşfeden Durmaz, deneyimlerini sayfasından da takipçileriyle paylaşıyor. Nerelerde nasıl güzelliklerin nasıl yaşanabileceğine ve nelere ihtiyaç duyulacağına, artı ve eksilerine kadar her detayı okurlarıyla ve takipçileriyle paylaşıyor.

KIRSAL YAŞAM İÇİNDEN DOĞAYI TATMAK

Doğanın tadını almak isteyenler için kırsal yaşam özlemi birçok kez ifadelere dökülür. Çoğu zaman ifade edilmesi de günümüzün insanı modern hayatın boğucu tablosuna yönelik şikayetleri ile örtülü olarak bu doğaya dönüşün ne kadar büyük ihtiyaç haline geldiğini gösterir. Elbette kırsal yaşam her ne kadar aranan şartlar olsa da bu yaşamın da zorlukları vardır. Ancak bu zorluklar süreklilik olduğunda belki birçok seküler yaşam içindeki kişiye zor gelse de bu kırsal yaşamın güzelliklerini tatmak için bir engel değildir. Kısa kamp yaşantıları belki de bunun en iyi fırsatıdır.

KAMP YAPARAK DOĞAYLA BULUŞMAK

Doğa eşsiz güzelliklerini sunmak için aslında çok da fazla beklenti içinde değildir. Güzelliklerinin keşfedilmesi ve adeta bir nefes almak kadar rahatlatıcı imkanları ile insana huzur kaynağı olan doğada yaşamın zor şartlarına maruz kalmadan kısa kesitler yaşamak mümkündür. Bunu kamp yapmak suretiyle son yıllarda birçok kişi başardı. Seyfi Durmaz kamptaki kişilerle röportajları ve kendi deneyimleri sayesinde bu güzellikleri sizin ekranlarınıza kadar yansıtıyor. Ancak bunun da ötesinde sizin de nasıl yapabileceğinize dair yollar sunuyor.