UŞAK (AA) - Hayırsever iş adamı Selami Hoşgör tarafından yaptırılan 22 derslikle Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulunun açılışı yapıldı.

Cumhuriyet mahallesinde hayırsever iş adamı Selami Hoşgör tarafından yaptırılan ve babası Mehmet Emin Hoşgör'ün ismi verilen orta okul düzenlenen törenle açıldı. 

Uşak Valisi Ahmet Okur, eğitime hayırseverlerin verdiği desteğin önemine değinirken, Hoşgör ailesine teşekkür etti.

Kentte eğitimin kalitesinin yüksek olduğunu aktaran Okur, "Eğitimdeki başarıda  hayırsever desteklerinin katkısı büyük, bu okulda da tüm okullarımızda olduğu gibi geleceğin Türkiye'sini yönetecek çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğiz" dedi. 

Okulu yaptıran iş adamı Selami Hoşgör, bir okul yaptırmayı uzun zamandır düşündüklerini belirterek, "Bugün çok mutluyum, ümit ediyorum ki bu okul öğrencilerimizi geleceğe hazırlanmasına katkı sağlar" diye konuştu.  

Okulun arsasını bağışlayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, belediye olarak okullara her türlü desteği verdiklerini söyledi. 

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de yaklaşık 2 milyon liraya mal olan okulu kente kazandıran Hoşgör ailesine teşekkür etti ve hayırsever desteklerinin önemine değindi. 

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı, protokol üyeleri okulu gezdi, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.