İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Şekercihan tarafından organize edilen İttihad-ı İslam ve Şura konulu program birçok cemaat temsilcisinin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

PROGRAM HALKA AÇIK OLARAK GERÇEKLEŞECEK

Program halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olup, hanımlar içinde yer ayrılacaktır. Katılımcılar Kuran-ı Kerim tilavetiyle karşılandıktan sonra sinevizyon gösterimi ve Dursun Ali Erzincanlı'nın şiirleri de programa eşlik edecektir. Programa yurtiçi ve yurtdışından yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

CEMAAT TEMSİLCİLERİ ŞURA BULUŞMASINA KATILACAK

İttihad-ı İslam olarak ifade edilen ve İslam Birliği programına birçok cemaat temsilcisi ile kanaat önderinin de katılması öngörülüyor. Katılımcılardan konuşma yapmak üzere belirlenen isimler ise şöyle;
  • İsmailağa cemaati Erenler Vakfı Başkanı Mahmut Eren
  • Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu
  • Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Adem Ergül
  • Nur cemaatlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Mehmed Fırıncı
BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ ANILACAK

Vefatının 59. yılı nedeniyle Bediüzzaman Said Nursi'nin anılacağı İttihad-ı İslam ve Şura programında konuşmacı olarak ise Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat fakültesi’nden Prof. Dr. İshak Özgel konuk olacak.

CANLI YAYINLA TAKİP EDİLEBİLECEK

Programa katılamayan ve takip etmek isteyenler için Beyaz Gündem Haber Merkezi tarafından canlı yayın ile programın aktarılması planlanıyor.

PROGRAM İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞECEK

İttihad-ı İslam ve Şura temalı Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini Anma Programı 14 Nisan 2019 saat 14.00’te Harbiye, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecektir. Detaylı bilgi için organizatör kuruluşlar, Şekercihan ve İİKV ile irtibat kurulabilir.

Adres: İstanbul Kongre Merkezi, Darülbedai Cad., No: 3, Maçka, Şişli/İstanbul, Telefon: +90 (212) 373 99 00

TANITIM VİDEOSU