Sosyal medya ve çeşitli sohbet uygulamalarına meydan okuyan sohbet odaları, geleneksel yapıyla hala sürüyor. Sosyal medya ve uygulamaları her ne kadar aşırı popüler olsa ve talep görse de sohbet odaları ve oradaki samimi iletişimlerin tadını bulamayan kullanıcılar bu odalara yeniden dönüyor.

SOHBET ODALARINDA DA DEĞİŞİM VAR

Geleneksel yapıyla sosyal medya ve popüler sosyal medya uygulamalarına meydan okuyan sohbet siteleri de elbette değişimden nasibini aldı. Artık sohbet odaları mobil uyumlu olması ile dikkat çekiyor. On yıl öncesine bir nostarjik bakış yaptığımızda mobil versiyonu olan sohbet odalarını bulmazken bugün mobil uyumlu olmaları dikkat çeker bir değişimi gösteriyor.

Tek değişimin mobil uyumluluk olduğunu söylemek de elbette haksızlık olur. Önceden sadece mesaj ile görüşmelerin yapıldığı o efsane odalar görüntü ve ses özelliklerine de sahip oldu. Oldu ancak yazılı yani sohbet tadının yerini doldurmada başarılı olup olmadıkları ciddi bir tartışma konusudur. Demin de belirtildiği gibi o samimi sohbetlerle hatırladığımız sohbet odalarının tadını veren bir diğer konuda bu yazılı iletişimin ayrı tadıydı.

AİLE ORTAMINDA SAMİMİ SOHBETLER

Sohbet odalarının diğer sosyal medya ve popüler sohbet uygulamalarından belki de en belirgin farkı da aile ortamında ilişkilerin gelişmesidir. Sadece bir partner arama ve sevgili bulma sitesinden öte bir çok samimi arkadaşlığı da aile tadında veren bu sitelerde ki insanlar ilerleyen süreçlerde -özellikle internet tabanlı- bir çok hizmet üretiminin de öncülüğünü yaptı.