Gelişmiş bir yöntem olarak saç ekiminde son yıllarda oldukça yaygın biçimde kullanılan DHI; saç kesimi gerektirmeyen bir uygulama olması nedeniyle kadın- erkek herkes için en efektif yöntem olarak kabul edilir. Tabii bu noktada DHI Saç Ekimi Fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yer alır. Her ne kadar hizmetler fiyatları dikkate alınarak araştırılıyor olsa da, katle odaklı araştırma yapmanın gerekliliği vurgusu; tıbbi uygulamalarda biraz daha önemle yapılmalıdır.

Operasyonu gerçekleştiren hekim, uygulama kliniği ve uygulama ekibinin nitelikleri; doğrudan sonuç üzerinde etkili olmakta ve komplikasyon riski de buna bağlı olarak artıp, azalmaktadır.

DHI Yöntemi

DHI Saç Ekimi yöntemi, (Direct Hair Implantation) genel olarak 2016 yıllarından sonra artmakta olan bir saç ekimi yöntemidir. “Kalem tekniği” olarak da isimlendirilen bu uygulamada, donör olan bölgeden FUE yöntemi ile tek tek alınan saç kökleri, “choi” veya ” “implanter” simi verilen özel medikal kalemler sayesinde istenilen noktaya yerleştirilmektedir. DHI kalemleri yöntemi ile, saç kanal açma işlemi ile saç köklerinin yerleştirme olayı aynı zamanda gerçekleştirilebilir duruma gelmiştir. Böylelikle saç köklerinin dış ortamda durma zamanının azaltılması oldukça sağlanmıştır.

İlginizi çekebilir: DHİ Neden Diğer Yöntemlere Göre Pahalı Uygulanmakta Olan bir Saç Ekimidir?

DHI Nasıl Yapılır?

1.DHI Saç ekimi uygulamalarında, lokal anestezi uygulanan donör bölgedeki saç kökleri özel bir cihaz sayesinde gevşetilir ve gevşetilen saç kökleri tek tek donör olan kısımdan alınır.

2.Toplanan kökler, içerisinde bir parça doku ve saç kökü olduğu için küçük bir ayrıştırma işleminden sonra tek tek ekime hazır olacak bir duruma getirilir.

3.DHI saç ekimi ile gerçekleştirilen operasyonlarda kanal açma işlemi olmadığı için, hazırlanmış olan saç kökleri tek tek özel “implanter” ismi verilen kalem görünümlü medikal makinalara yerleştirilir ve durmadan hemen ekim başlar.

4.Doktor saç köklerini özel kalem yöntemi ile kafa derisine oldukça kolay yerleştirir. Hekim tarafından kafa derisine uygun olan açıyla batırılan ince uçlu bu medikal cihaz, arkasında bulunan özel noktaya basıldığında içerisinde bulunan saç kökünü kafa derisine usulca yerleştirmiş olur.

5.Bir taraftan ekim sürmekte olan, diğer taraftan ise ayrıştırılan saç kökleri kalem cihazların içine yerleştirilmeye devam ettiği için saç köklerinin bekleme zamanı en aza indirilmiştir.

6.DHI kalemi sayesi ile en az zarar ve hasar prensibiyle ekim olacak saç derisi, hızlı bir iyileşme zamanına doğru girer.

Saç Ekimi Fiyatları

DHI saç ekimi fiyatları, tüm diğer saç ekimi ücretlerinin hesaplanmasında olduğu gibi birçok neden faktörden oldukça etkilenebilmektedir. Bu da DHI saç ekimi ücretlerinde minimum sayılar ile maksimum sayılar arasında önemli derecede farklılıklar olmasına sebep olur. Fiyatlar klinikten kliniğe göre oldukça değişmektedir. Asıl önemli olan fiyat değil kaliteli bir işlem yaptırılmasıdır. DHI Saç Ekimi Fiyatları sektörde ortalama bir değere sahiptir ve genel olarak bu fiyatlar baz alınarak tercih yapılmalıdır. Çok düşük fiyatların her zaman birer soru işareti olduğunu unutmamak ve mümkün olduğunca detaylı araştırma yapma gerekir.

Detaylı bilgi için;

Dr. Yetkin Bayer