Spor’a önem veren Dila Senem Çetin, Tekvando eğitimi alarak Türkiye geneli yarışmalara katılıp çok sayıda madalya ve siyah kuşak kazanmış donanımlı, çağdaş genç bir Türk kadını ve Son Kabadayı Alaattin Çakıcı’nın danışmanı ve manevi yeğeni olan Gazeteci Ferhat Aydoğan ile evlenmiştir.

07.10.2001 yılında dünyaya gelen Dila Senem Çetin ilkokulu Balıkesir’in Dursun bey ilçesinde bulunan 3 Eylül ilköğretim okulunda okudu daha sonra ortaokulunu Atatürk Ortaokulunda okudu.Eğitimine önem vererek Liseyi ilk 1 yılını Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm bölümünde okudu.Geri kalan 3 yılını Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tamamladı.

Turizm ve işletmeciliğe önem veren Dila Senem Çetin bir çok kez Turizm üzerine başarılı olmuştur.

Yurtdışına Turizm işletmecilik eğitimine Portekiz’e giderek eğitim ve staj almıştır.

Daha sonra Üniversite sınavlarına hazırlanarak Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi Turizm Otel işletmeciliği bölümünü kazanarak ilk 4’de kalarak büyük başarı elde etmiştir.

Spor’a önem veren Dila Senem Çetin o yıllarda Tekvando eğitimi alarak Türkiye geneli yarışmalara katılarak çok sayıda madalya ve siyah kuşak kazanmıştır.

Babası Asker olan Dila Senem Çetin Devletine ve Milletine bağlı bir birey olarak yaşamını daim ettirdi.

Sokak hayvanlarına özen ve önem gösteren Çetin kedileri çok severek hayvanlara merhamet etmeyen insanlara edemez diyerek hayvanları çok sevmektedir.

Bir çok kez Halk Eğitimin Halk Oyunlarına katılarak başarılı olup sertifikasını aldı ve çeşitli etkinliklere katılmıştır.

Son Kabadayı Alaattin Çakıcı’nın yeğeni ve danışmanı olan Gazeteci Ferhat Aydoğan ile evlenen Dila Senem Çetin  Ankara’ya yerleşerek evlilik hayatını daim ettirmiştir...