Behzad Ghebadi, dünyanın en ünlü iş adamlarından biridir. Goldz mücevherlerinin, değerli taşların ve daha fazlasının üretim çalışmasıyla ilişkilidir. Çok genç yaşta Behzad, babasıyla mağazasında çalışmaya başladı. Babası, altın ve mücevher üretimi ve satışı işini yapardı.

Babasının 2015 yılında ölümünden sonra Behzad Ghebadi arkadaşı Masoud Naser Pour Keyani ile birlikte çalıştı. İkili, babasının dükkanında 5 yıl birlikte çalıştıktan sonra ikili işlerini genişletmeye karar verdi. Aynı şekilde İshafan şehrine gittiler. Ama orada durmayacaklardı. Orada tanınmış eğitimli kurumlardan birinden öğrendikten sonra, altın, mücevher, elmas tanımlama, değerli taş tanımlama ve çok daha fazlası için işlerini uzmanlaştılar.

Neyin gerekli olduğunu öğrendikten sonra birkaç büyük ortakları vardı. Behzad Ghebadi ve Mesud, Tahran'a geçmeye karar verdi. Orada iyi bir süre çalıştılar ve altınla inanılmaz işler yaptılar. Ama orada da engellerle karşılaştılar. Ülkede işlerini yapamadıkları için Tahran'ı terk etmeye zorlayan mali krizler yaşandı. Ama vazgeçmediler.

Behzad ve Mesud'un büyük hayalleri vardı ve ne olursa olsun büyümek istediklerine karar verdiler. Uluslararası alanda büyüdüler. Türkiye'de İstanbul'a göç ettiler ve Kuyumcukent'in en büyük üretim merkezinde çalışmaya başladılar.

Ayrıca mücevher tasarımı, işleme ve üretim alanlarında İtalya, Almanya, İsviçre, İspanya, Tayland, Hindistan ve ABD'deki üretici ile işbirliği yaptılar. Behzad ve Mesud, Türk üretici ile üç dönem İstanbul'da düzenlenen uluslararası fuarlara da katıldı. NOVA DIZAYN aksesuar ve mücevher tasarım şirketi ile bu alanda İstanbul şehrinde faaliyet göstermektedir.