Son zamanların çok sevilen ve çok takip edilen ünlü ressamı Sahar Khalkhalian yaptığı resimler ile ilgili yorumlarda bulundu. Yetenekli sanatçı, “Resimlerim kalabalıkların içinde bile tecrit edilmiş insanlara dair gözlemlerimdir” diyerek resimlerine dair kendi yorumunu paylaştı. Birçok sanatseverin radarına olan başarılı eserleri ile dikkat çeken Sahar Khalkhalian resimlerine dair görüşlerini belirterek kendi fikirlerini açıkladı.

Sözlerine bu seriye nasıl karar verdiğini anlatarak başlayan Sahar Khalkhalian “Çalkantılı Seri sanatsal ve kişisel hayatımın bir izolasyon aşamasına girdiğim, bazı şeyleri aklımdan, hayatımdan ve düşünceden çıkardığım bir dönemde başladı. Bağlanma ve bağımlılık eksikliği, benim için yeni bir benlik keşfetmeye yardımcı oldu.” Diyerek seri resimlerine başlangıç aşamasından bahsetti.

Resimlerinin kendi hayatında yaşadığı bir duyguyu yansıttığını ve yine resimlerinin kendi hayatındaki uğraştığı bir çıkmazdan kurtulmanın bir yolu olduğunu belirten Sahar Khalkhalian, sözlerine “Bu seri Resimlerim izolasyondan yavaş yavaş çıkan figürler ve kendime odaklanır iken kemer sıkma, izolasyon ve yalnızlık konusunu araştırmaktır.

Resimlerim, kalabalığın içinde bile fiziksel ve zihinsel olarak tecrit edilmiş insanlara dair gözlemlerimdir. Hayatımdaki çalkantılı diziler, hayatımda uğraştığım çıkmazdan kurtulmanın bir yoluydu. Resimlerim bu duyguyu resmetme aracım” diyerek devam etti. Resimlerinin kendisi için öneminden bahseden sanatçı Sahar Khalkhalian aynı zamanda kendi iç dünyasında resimlerinin nasıl ortaya çıktığına da bu şekilde değinmiş oldu.