1990 yılında İstanbul’da doğan Siri Canberk Varış eğitim hayatını İstanbul’da bulunan International Baccalaureate (IB) programını tamamladıktan sonra 2010 yılında kendisinde tutku olan moda hayalini takip ederek Milano şehrinde moda üzerine eğitim almaya gittti. Dünya’da sayılı kampüslerden ve seçkin eğitim kurumlarından biri olan Instituto Europea Di Design okulunda moda tasarımı ve iletişim alanlarında eğitim alan başarılı modacı sonrasında da Paul Smith, Amen gibi dünyaca ünlü moda firmalarında staj yaparak eğitimini tamamladı. Sonrasında Politecnico Milano kurumu işbirliğiyle burslu olarak Milano Fashion Institute kurumunda ‘’Fashion Brand and Product Management’’ alanında aldığı eğitimi birincilikle bitirdi. Eğitimine devam ederken tanıştığı İtalyan modacılardan çeşitli bilgiler edinerek edindiği bu tecrübe ile Milano şehrinde bir süre moda editörlüğü yaptı. Dikkat çeken başarılı çalışmalarından sonra köklü İtalyan firmalarından biri olan Furla firmasında görsel tasarım ve vitrin tasarım alanında çalışmaya devam ediyor..

Kariyerinin dönüm noktalarından birinin Paul Smith şirketinde staj yaptığı dönem olduğunu söyleyen Siri Canberk Varış; ‘’Her şey modacılık alanında dünyada çok iyi işler yapmış insanlarla aynı ortamda çalıştığımda değişti. Yeteneğimin farkına varmak, bunu bilerek sürekli geliştirmek evet bana yetiyordu. Ancak aynı anda benimle aynı işi yapan, moda alanına ilgi duyan, dünyada hatırı sayılır işler yapmış insanlarla bir araya gelmek, onların tecrübelerinden yararlanmak için çok büyük bir fırsattı. Amatörlüğün kelime kökeninde Latince ‘sevmek’ fiili vardır. Yaptıkları işlerle dünyanın tepesinde olan ancak asla amatör ruhlarını kaybetmeden çalışan bu insanlardan eğitim almak benim eğitim hayatım için önemli bir dönüm noktası oldu. Onlarla aynı havayı solumak, tecrübelerinden yararlanmak çok önemliydi. Onlarla tanışıp, onlardan eğitim aldığım için çok şanslıyım’’ şeklinde konuştu.

Moda eğitimini Milano’da almasının da kendisi için çok etkili olduğundan bahseden başarılı modacı; ‘’Milano modanın başkentidir. Ben de modanın başkenti olarak bilinen büyük eğitim kurumlarından moda eğitimi aldım. Eğitimdeki gayretimden dolayı da Paul Smith firmasından staj daveti aldım. Burada öğrendiklerimi uygulayabildiğim her dönemde eşsiz bir amatör ruhla çalıştım. Modayı seviyorum. Bu işle gurur duyuyorum. Moda evrenseldir’’ şeklinde konuştu.

Siri Canberk Varış moda alanında olduğu kadar internet dünyasında da aktif bir blog yazarı. Moda ve tasarımlarla ilgili aktif olarak bloggerlık yapıyor. Moda dünyasında gerçekleştirdiği başarılarda genç yaşta bile adından başarıyla söz ettiren ünlü modacının adını ileride daha çok duymaya devam edeceğiz. Kendisini Instagram üzerinden @ohmygolds adresinden takip edebilirsiniz.