Yabancı Damat dizisi 2004 ve 2007 yılları arasında yayınlanmıştı. Engin Akyürek'in yer aldığı ilk dizi olan bu dizide Erdal Özyağcılar, Sumru Yavrucuk, Nehir Erdoğan, Özgür Çevik ve Binnur Kaya gibi sevilen oyuncular da yer almıştı. Hem hikâyesi hem de oyuncu kadrosu ile çok beğenilen Yabancı Damat'ın babaannesi Eftalya rolündeki Tülin Oral bu diziyle birlikte tanınan bir isimdi.

Uzun seneler Haldun Dormen Tiyatrosu'nda görev alan oyuncu daha çok tiyatro oyunları ile biliniyor. Yabancı Damat'taki performansı ile de hafızalarda yer etmişti. Ardından Özge Özpirinççi ve Buğra Gülsoy'un başrollerde oynadığı Aşk Yeniden dizisinde yer alan oral uzun bir süredir ekranlarda gözükmüyordu.

Tülin Oral'ın Yeni Projesi

Tülin Oral bugün 84 yaşında ve hala çok sevdiği oyunculuğa devam ediyor. Seyircilerin çok beğendiği bir isim olan Oral oynadığı bütün projelerde adından da bahsettiriyor. TRT'nin yeni dijital kanalı TRT0'da Mevlana dizisinin yayınlanacağı haberi duyulmuştu. Bu dizide yer alacak olan oyunculardan Semra Dinçer ne yazık ki hayatını kaybetti.

Dinçer'in dizideki rolü Cennet Hatun'du. Şimdi Cennet Hatun rolünde ekranlara gelecek olan yeni isimse Tülin Oral olacak. Aşk Yeniden dizisi çekildiğinden beri aradan yedi yıl geçti. Yedi yıl sonra Tülin Oral yeniden ekranlarda olacak.

Eftalya Babaanne Kimdi?

Yabancı Damat dizisindeki Eftelya Babaanne karakteri çok beğenilmişti. Dizideki en sert ve inatçı karakterlerden birisi olan Eftelya torunu Niko ve Gaziantepli Nazlı'nın aşklarına karşı çıkmış ve evlenmelerine itiraz etmişti. Nazlı'nın Memik dedesi ile birlikte genç çifti ayırmak ve bu evliliğe engel olmak için elinden geleni yapmıştı.

Nazlı ve Niko'nun aşklarının önünde kimse duramadı ve evlendiler. Evlendikten sonra da iki ailenin ve genç çiftin öyküsünü büyük bir izleyici kitlesi takip etti. Eftelya babaanne ise daha sonra Memik dedeye aşık oldu ve torununa kızdığı konuda kendisi de aynı şeyi yapmış oldu. Her ne kadar ters bir karakter olsa da seyirciler Eftelya babaanneyi çok sevdi. Şimdi de Tülin Oral'ın yeni dizisi Mevlana merakla bekleniyor.

Kaynak: Beyaz Gündem (Turgay Şener)