Türkiye yapımı film ve dizilerin ülke sınırlarını aşması nedeniyle yapımcılar Türkiye’ye büyük ilgi göstermeye devam ediyor. Özellikle Türk yapımı diziler ve ünlü film ve dizi platformunda Türkiye’den film ve dizilere yer verilmesi, Türkiye’nin popülerliğinin daha da atmasına ve tanınmasına neden oldu. Azerbaycan’lı ünlü oyuncu Emil Musayev yapımcılığını ve yönetmenliğini kendisinin yapacağı filmin çekimlerini Türkiye’de gerçekleştirecek.

Yönetmen Emil Musayev filmi ile ilgili yaptığı açıklamalarda “Türkiye yapımı film ve diziler Orta Asya, Balkanlar, Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada büyük bir ilgiyle izleniyor. Başarıları tüm dünyaya yayılan bu diziler Azerbaycan’da da en çok izlenenler arasında yerini alıyor. Ben de Türkiye’de bir film çekerek tanıtımımı tüm dünyada gerçekleştirmeyi planlıyorum. Türkiye’de film çekmek kariyerime büyük katkı sağlayacak. Film dinozorlar döneminde geçmesi ve Türkiye’de çekilmiş olması sebebiyle büyük yankı uyandıracak. Bu projem için çok heyecanlıyım. Kardeş ülkemizde bir film çekmek benim hayalimdi” dedi.

Azerbaycan’da ünlü olan “Zarafat Plus” komedi programının yapımcılığını ve sunucuğulunu yapmakta olan Emil Musayev kariyerinde hızla ilerliyor. Türkiye’de gerçekleştireceği diğer projesi ile ilgili de bilgi veren ünlü oyuncu “Türkiye’de "Post 42" ekibinin "Soğuk Savaş" projesi ile ilgi görüşüyoruz. Bu projede Türkiye ile ortak proje olması nedeniyle benim için çok özel. Yakın zamanda izleyicilerce buluşacak” açıklamalarında bulundu.