Emlak, ilan ve reklam ile iş yerlerinden alınan çevre temizlik vergilerinin ilk taksitlerini ödemeyen mükellefler için son gün uyarısını yapan Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların vergilerini cezalı ödememeleri ve mağdur olmamaları için gerekli bütün önlemleri aldı.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, söz konusu vergilerin 2014 yılı ilk taksitlerinin ödeme süresinin 02 Haziran 2014 Pazartesi günü sona ereceği hatırlatıldı. Vatandaşın cezalı vergi ödememesi için hafta sonlarını da mesaisine katan belediye, hafta sonları 09.00-16.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Vergi borçları, belediyenin tahsilat vezneleri ile Çayyolu, Batıkent, Karşıyaka, Gazi Mahallesi, Şentepe ve Tapu Semt birimlerinde açılan tahsilat veznelerinden yatırılabileceği gibi tüm PTT şubelerinden 211 656 posta çeki hesabından da ödenebiliyor.

Ayrıca yaşlı, engelli, hasta ve hamile vatandaşların 444 93 64 numaralı telefonu aramaları halinde, mobil tahsilât aracı ikamet adresine giderek mükelleflerin tahsilat işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Mobil vezne aracı sayesinde vatandaşlar, evlerinin önünde ödemelerini yapabiliyor.