Muş’un Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığınca çiftçilere yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Malazgirt Ziraat Odasında yapılan toplantıya Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, Malazgirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Pektemek, ilçede faaliyet gösteren kooperatif başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, oda olarak her daim çiftçinin yanında olduklarını söyledi. Kılıç, “Çiftçilerimiz bizlere yıllardır bu görevi tevdi ettikten bu yana, çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırıcı birçok çalışmanın içerisinde olduk. Aldığımız bu görevi kutsal kabul edip, öncelikle odamızın hizmet binasının yerini satın aldık. Odamızın işleyişini tamamıyla yenileyerek, kurumsal bir görünüme kavuşturduk” dedi.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ise, Malazgirt ilçesinde çiftçilik yapanlara müdürlük olarak ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Çolakoğlu, “Malazgirt ilçemizde çiftçilik yapan vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Bu sıkıntılar çok şükür ilçe müdürlüğümüzün başarılı ekibi tarafından çok azami bir seviyeye indirildi. Malazgirtli çiftçilerimiz, devletimizin verdiği hibe desteklerine mutlaka başvursunlar ve işlerini büyütsünler. Bu hibe desteklemeleri konusunda halkımızı bilinçlendirmek için ayrıca bir toplantı yapmayı düşünüyoruz. Müdürlük olarak Malazgirt ilçemizde hayvancılığın yaygınlaştırılması için bugünkü toplantıyı düzenledik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç tarafından Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’na plaket takdim edildi.