YEREL

Nevşehir’de eğiticilere aile eğitim semineri verildi

Abone Ol

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Danışmanı Fatih Demirkıran, eğitimi aile eğitim programı adı altında eğitici eğitimi olarak planladıklarını söyledi.
Okullarda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğretmenleri, Emniyet ile Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Müftülük çalışanlarına yönelik olarak 5 gün olarak yaptıkları eğitimin son gününde oluşturulan gruplarca verilen bilgilerin değerlendirilmesi ve eksikliklerin saptanarak üzerinde durulması çalışması yaptıklarını anlatan Demirkıran, Bakanlık onaylı bir sertifika eğitiminde aileleri sosyo ekonomik ve kültürel anlamda kalkındırmaya yönelik içerik sunduklarını ifade etti.
Gelişen dünyaya ayak uyduran bir toplum olduğumuz için insanların asosyalleşme eğilimlerinin arttığını ve aile yapısında da bozulmaların yaşandığını kaydeden Demirkıran şöyle konuştu “ Aile yapısını tekrar oluşturmak amaçlı Bakanlığın oluşturduğu müfredatla üniversite hocaları ve psikologlardan aldığımız yardımlarla nasıl aile yapısını daha iyi hale getiririzin çalışmasını yapıyoruz. Nevşehir’de aile bozulmaları, boşanmalar çok fazla. İnsanlar ailesini elde tutamamaya başladı.”
Aile içi şiddetle ilgili kesin bir rakam veremeyeceğini ancak gün geçtikçe artmaya başladığını söyleyebileceğini belirten Demirkıran “ Emniyetle de devamlı iletişim halinde olduğumuzdan dolayı bize verilen bilgilerde madde bağımlılığı, ekonomik sıkıntıların yol açtığı sorunların varlığını belirtiyorlar. Biz de eğiticileri eğiterek bulundukları yerlerde konuyla ilgili çalışmalar yapmalarını sağlamayı hedefledik” dedi.
Nevşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Şahin Gürlek ise, eğitim programında amacın eğiticilerin daha profesyonel biçimde aile eğitimlerini gerçekleştirmeleri yönünde bilgilenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
Rehberlik Araştırma Merkezi olarak aile içerisinde iletişim, çocuk yetiştirme gibi çok sayıda problemle karşılaştıklarını anlatan Gürlek “Bunun sonucunda sosyal tedbir amacıyla bu tür eğitimlere ağırlık vermeye başladık. Rehber öğretmeni olmayan okullarda kurum olarak çocuklara ve ailelere yönelik çalışmalarımız var. Aile içi iletişim, çocukların birbirleriyle iletişimi, ailelerin çocukların başarılarında, olumlu davranış kazanmalarında katkılarını anlatan çalışmalar yapmaktayız. Parçalanmış veya aile içi sorunları olan ailelerde en fazla sıkıntıyı çocuklar çekiyor. Çocuklarımızda bizim geleceğimiz olduğuna göre bunları önleyecek, sıkıntıları giderecek çalışmalarda yapıyoruz” diye konuştu.