Kış aylarının gelmesi ve yağışların başlaması nedeniyle Niğde Belediyesi kar, donma ve buzlanmaya karşı gerekli tedbirleri aldı. Niğde Belediyesi olumsuz kış şartlarından vatandaşların en az şekilde etkilenmesi için karla mücadelede son hazırlıklarını tamamladı.
Son teknolojiyle donatılmış modern bir araç filosuyla vatandaşın sorunsuz bir kış geçirmesi için bekleyen Niğde Belediyesi teyakkuzda. Her yıl kış mevsimini sorunsuz atlatan Niğde Belediyesi bu yılda hazırlıklarını tamamlayarak birçok önlem aldı.
Mevsim Şartlarına Hazırız
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yoğun kar yağışında buzlanmaya karşı bekleyen araçları ve solüsyonları inceledi. Başkan Akdoğan yağışların başlamasıyla ekiplerin mücadeleye başlayacağını belirterek, "Türkiye’de hava şartlarının kış mevsimine doğru geldiği bugünlerde Niğde Belediyesi olarak yoğun yağmur ve kar yağışlarına karşı mücadelede son hazırlıklarımızı yaptık. Biz her zaman mevsim şartlarına hazırız. Fakat Niğde’ye uzun yıllardır temizleyeceğimiz kadar kar düşmüyor. İnşallah bu sene yağar ve temizlemesi bize düşer. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için hava şartlarına göre hizmetlerimize devam edeceğiz’.’ şeklinde konuştu.
Bu arada Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kar yağışlarının başlaması ve olası buzlanmalara karşı da 24 saat görevinin başında olacak. Karla mücadele kapsamında bu kış 360 ton tuz ve 150 ton solüsyon kullanılacak.