19 Eylül Gaziler günü, Ordu’nun Fatsa ilçesinde kutlandı.
Gaziler Günü nedeniyle Hükümet Konağı önünde bir kutlama programa düzenlendi. Törene Kaymakam Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Jan.Yarbay Halit Gülten, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.
Tören Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği tarafından çelenk konulması bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Daha sonra Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ali Eren Acısu isimli öğrenci, “Gaziler” isimli şiirini okudu. Ardından Ali Rıza Demircan İlkokulu Müdürü Nihat Altay yaptığı konuşmada, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı Kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmak, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vermek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmak için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Gaziler Günü, canlarını bu aziz millete adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin ardından törene katılan gazilere Fatsa Belediyesi organizasyonunda Spor Kompleksi’nde yemek ikramı yapıldı.