MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin, 1 Kasım'daki seçimde oyunu en çok artıracak parti olacağını söyledi.

Partisinin Manisa İl Teşkilatınca düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Özel, seçime az kaldığını belirterek, ülkenin para, zaman ve evlatlarını kaybettiğini, kan ve gözyaşı aktığını dile getirdi.

Ülkenin, güçlü ve gerçekten ülkenin menfaatlerini düşünen iktidara ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Özel, şöyle devam etti:

"Biz 40 yıl süreli iktidar olmuş, ağız tadıyla iktidara gelebilmiş bir parti değiliz. Onları bir arada tutan, ihaleler, rantlar, birilerini işe sokabilme, birilerine iş verebilme imkanlarıyken bizim çimentomuz, harcımız ve derdimiz vatan, ülke sevgisi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine bağlılığımız. Bunu, bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Yapılacak seçimlerden en karlı çıkacak partinin CHP olduğunu bütün anketörler söylemesine rağmen, biz 'CHP'nin değil, önce Türkiye'nin menfaatleri, önce ülkemiz, sonra partimiz' dedik. Bugün de görünen o ki oylarını en çok yükseltecek parti CHP olarak görünüyor."

Parti içi demokrasiye inandıklarını ve milletvekili adaylarını belirleme sürecindeki ön seçim sonuçlarına aynen uyduklarını anlatan Özel, kendilerinin, insanı siyasetin ana ögesi, dürüstlüğü ve namusu ise siyasetin olmazsa olmazı olarak gördüklerini ifade etti.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova'da cami açılışında Tolstoy’dan alıntı yaptığına değinerek, şunları söyledi:

"Alıntılar yaparak 'En önemli erdem, iyilik yapmaktır. Kötü niyetle yakılan bir ateş, bütün köyü yakabilir' dedi.  O bunları okurken ben de okumakla anlamanın ne kadar farklı şey olduğunu düşündüm. Keşke Tayyip Erdoğan, Tolstoy’u okuduğunun yarısı kadar da anlasaymış. O zaman Madımak’taki ateşi yakanların bu ülkeyi yaktıklarını, Suriye’deki ateşi yakanların bütün Orta Doğu'yu yaktıklarını, seçimden sonra 'iktidar olamadık' diye ortaya attıkları ateşin, bugün anaların ve bizim yüreğimizi yaktığını bilirdi."

AK Parti'nin, seçim şarkısında besmeleye yer vererek, herkesin en kutsal değerini siyasete alet ettiğini ileri süren Özel, şöyle konuştu:

"Yüksek Seçim Kurulu, oy birliğiyle bunun siyasi propaganda malzemesi yapılamayacak kutsal değerler arasında olduğunu ifade etmiştir. Dini siyasete alet etmenin yargı kararıyla tescillendiğinin ayıbını yaşamak ve özür dilemek yerine, bir milletvekilimizin yapmış olduğu başvurudan dolayı besmelenin yasaklandığını söylemeye çalışmaktalar. Hiç yalan atmayın, riyakarlık yapmayın. Yasaklanan besmele değildir. Her CHP’li, sabah evden ayakkabısını giyerken besmele çekerek çıkar. Yasaklanan, sizin besmeleyi siyasete alet etmenizdir. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır ancak vicdan sahiplerini bastıramaz. Herkes AKP’nin yaptıklarını görmüştür. Bundan sonraki süreçte de temiz siyaset yapmaya, bu tip dini siyasete alet eden uygulamalara karşı çıkmaya, dinimizi, bayrağımızı, hepimizin ortak, kutsal ve milli değerlerini AKP’nin istismar etmesine izin vermemeye devam edeceğiz."

Törene, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de katıldı.