Burun Estetiği Neden Yapılır?

Burun estetiği kişilerin kendisini kötü hissetmesinden ve sağlık problemlerinden kaynaklı olarak yapılan bir işlemdir. Genel olarak kişilerin burun içerisinde et parçası bulunuyorsa, kişiler zor nefes alma gibi sağlık problemleri yaşıyorsa uygulanır. Ayrıyeten yüze oranla burun büyük kalıyorsa, burun üzerinde kemer varsa, uç kısmında çok düşüklük veya yükseklik varsa estetik açıdan burun ameliyatı gerçekleşir.

Asıl amaç her zaman için kişileri olması gereken hale getirmektir. Yani sağlık sorunları için burun estetiği uygulandığında amaç, nefes almayı kolay hale getirmektir. Estetik açısından yapılan burun ameliyatlarında da burnu istenilen şekle getirmek, yüze uygun hale getirmek burun estetiği amaçlarındandır. Burun estetiği fiyatları da estetiğin hangi nedenden yapıldığında ve hangi yöntemle yapıldığında göre değişiklik gösterir.

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği kişilerin burun görüntülerinden rahatsız olduklarında ve nefes alma problemleri yaşadıklarında rahatlamaları için yapılan bir müdahaledir. Müdahaleyi mutlaka alanında uzman kişilerin gerçekleştirmesi gerekir.

Aksi takdirde istenilen sonuçlardan çok daha kötü görünümler elde edilebilir. Kısacası söylemek gerekirse burun estetiği tamamen kişilerin hayatlarında daha mutlu ve nefes almalarını kolaylaştırmak için yapılan bir uygulamadır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatlar ile gerçekleşen bir müdahaledir. Açık ve kapalı olarak seçenekler bulunur. Kişinin ihtiyacı olan yöntem hangisiyse işlemler ona göre gerçekleşir. Açık burun ameliyatları gerçekleşirken burun uç kısmında bulunan bölgeye kesik atılır. Bu kesikten sağlık sorununu çözmek veya burun ucu kaldırma gibi işlemler gerçekleştirilir.

Kapalı burun ameliyatlarında ise işlemler burun içerisinden halledilir. Yani iki yöntemde de sonuç aynıdır fakat nasıl yapıldığı değişir. İki işlemde de burun estetiği fiyatları değişiklik gösterebilir. Fiyatlardan önce mutlaka bir doktora gidilerek nasıl yapılacağına dair bilgi alınırken muayene gerçekleştirilmelidir. 

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği işlemi için herhangi bir sınırlama bulunmaz. Yani kadın veya erkek bireyler rahatlıkla estetik işlemini gerçekleştirebilirler. Sağlık problemleri acısından bakıldığında burun bölgesinde yamukluk, küçüklük veya büyüklük durumu olanlar, nefes alma işleminde zorluk çekenler, burun içerisinde kemik veya et gibi parça bulunan kişilere burun estetiği uygulanır.

Bu sorunların dışında burnun görünüşünden rahatsız olan her birey burun estetiği olabilir. Sadece yaşların en az on yedi ila on sekiz yaşına gelmesi gerekir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği işlemlerinde kullanılan iki adet yöntem vardır. İlk yöntem, açık burun estetiğidir. Açık burun estetiği doktorun görüşünü daha rahat bir şekilde sağladığı için doktorlar tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Fakat bu uygulama diğer uygulamaya göre daha uzun bir süre devam eder.

Diğer bir uygulama ise kapalı burun estetiğidir. Kapalı burun estetiği, içeriden gerçekleştiği için açık burun estetiğine oranla daha zorludur. Fakat zaman açısında ameliyat oldukça kısa sürer. Doktorun tercihi ve hastanın durumuna göre yöntemlerden birisi seçilir. Bu iki işlemin de burun estetiği fiyatları değişiklik gösterir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları oldukça farklı ve değişiklik gösteren rakamlara sahiptir. Bunun sebebi ise kullanılan yöntem ve yapılan yere bağlıdır. Burun estetiği işlemini eğer uzman ve tanıdık bir isim yani ünlenmiş bir isim yapacaksa fiyatlar haliyle artış gösterir. Aynı zamanda kliniklerin ve hastanelerin de belirlediği fiyatlar birbirinden farklıdır.

Bu farklılıkların içerisinde doktorların eğitimleri ilerleyişler, burnun durumu, buruna yapılacak olan işlemler gibi birçok unsur yer alır. Bu yüzden net bir şekilde burun estetiği fiyatları öğrenmek için mutlaka doktor ile görüşülürken sorulmalıdır.