İZMİR (AA) - EŞBER AYAYDIN - Yaz aylarında serinlemek ve eğlenmek isteyen tatilcilerin öncelikli tercihleri arasında yer alan, Türkiye'de iç turizmin önde gelen merkezlerinden Çeşme'de, termal kaynakların turizme kazandırılması amacıyla yüksek kapasiteli kür merkezi yatırımı gerçekleştirilecek. 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin doğal güzellikleriyle, ülke ve dünya turizminde adını duyuran önemli bir tatil bölgesi olduğunu belirtti.

"İlçemiz güneşi, kumsalı ve mavi sularının yanı sıra termal zenginlikleriyle de önemli bir merkezdir" diyen Dalgıç, Osmanlı döneminde Çeşme'nin önemli bir termal tedavi merkezi olduğunu vurguladı.

Çeşme'nin turizm destinasyonu içerisine termal yönünü de ön plana çıkarmayı hedeflediklerini, bu kapsamda proje hazırladıklarını anlatan Dalgıç, kür merkezi olarak hizmet verecek 2 tesisi hayata geçireceklerini dile getirdi. 

Bu tesislerin maliyetinin yaklaşık 42 milyon avro olduğunu bildiren Dalgıç, şöyle konuştu:

"Tesislerden biri 42 dönüm alan içerisine belediye tarafından yaptırılacak. Ayrıca belediye ile termale dayalı turistik tesis yatırımı için İzmirli iş adamları tarafından kurulan TETUSA ortaklığında 100 bin metrekare içerisinde bir tesis kuruyoruz. İnşaatlarına yakın bir sürede başlayacağız. Kür merkezlerinin açılışını 2018 yılı olarak hedefliyoruz. Bu bölgemiz ve ülkemiz için çok büyük kazanç getirecek, yazlık turizm olarak görülen yapıyı kışa da yoğun bir şekilde taşıyacaktır."

-"Oteller kışın da dolacak" 

Muhittin Dalgıç, Çeşme'de yapılacak termal turizm merkezlerinin içeriği ve mimarisiyle dikkatleri çekeceğini ve adından söz ettireceğini söyledi.

Dalgıç, 100 bin metrekare alanda yer alacak kür merkezi için proje sayısını 3'e düşürdükleri ve bir hafta içerisinde bu projeler arasından birini seçeceklerini, kısa sürede de inşaatına başlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yapacağımız tesislerde konaklama, sağlık, güzelleşme alanlarıyla ilgi yapılar olacak. Projede 150 odalı 300 yatak kapasiteli otel de yer alıyor, kür merkezi ise günde bin ziyaretçiye hizmet verilebilecek yeterlilikte olacak. Genel anlamda dışarıdan kullanıma açık bir kompleks geliştiriyoruz. Hem konutlarda oturan hem de otellerde kalan misafirlerimiz tesislerden yararlanabilecek. Kür merkezleri faaliyete geçtiğinde inanıyorum ki buradaki oteller turizm sezonunu kışın da dolu geçirecekler." 

Belediye Başkanı Dalgıç, kür merkezinin günde bin kişinin hizmet aldığı, tedavi, eğlence ve güzelleşme amaçlı bir kompleks olacağını vurgulayarak, "Tesislerin bir bölgesinde de 200 yaşlımızın kalacağı bakımevi bölümü yapacağız. Tüm bu proje 2018 yılında faaliyete geçecek şekilde tasarlandı" dedi.