Dermapen Uygulaması İle Gençleşme

Dermapen uygulaması, genç ve dinç bir görünüme sahip olmak isteyen kişilerin başvurduğu yaygın bir cilt gençleştirme yöntemidir. Amerika Birleşik Devletleri’nde 2012 yılında, en iyi cilt gençleştirme yöntemi olarak dermapen uygulaması seçilmiştir. Bu uygulamayla cilt gençleştirme yapıldığı gibi cilt üzerinde oluşan çatlaklar, cerrahi sonrası izler, akne ve suçiçeği izleri azaltılır.

İnsan vücudunda sigara içenlerin ağız bölgesi etrafında sigara çizgileri oluşur ve yaşlanmaya bağlı olarak cilt yüzeyinde ince çizgiler ve kırışıklıklar ile birlikte genişlemiş gözenekler, kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun bir yüz ifadesine sahip olmasına neden olur. Bu yüzden dermapen yöntemi ile yaşlanmanın bulgularının belirtileri olan izleri azaltarak ve cildi sıkılaştırarak, kişinin daha dinç bir görünüme sahip olması sağlanır.

Saç Ekimi Nedir?

Bayan ve erkek olmak üzere her yaş grubunda genetiksel etkiler, beslenme alışkanlıkları, stres, yaşlanma veya hastalık sonrası olmak üzere çeşitli sebeplere bağlı olarak saçlarında dökülmeler ve seyrelmeler oluşur. Saç ekimi, saç köklerinin olmadığı bölgelere ve seyrelmenin oluştuğu kısımlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemidir. Saç ekimi fiyatları da kişiye göre böylece belirlenir.

Saç ekimi işlemleri, kişinin saçındaki seyrelme ve oluşan kelliğe bağlı olarak planlanarak uygulanır. Saç ekimi fiyatları yapılan uygulamanın düzeyine, nakledilecek saç kökü sayısına göre değişir. Sağlık merkezi ile görüşerek saç ekimi hakkında saç ekimi fiyatları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi uygulamalarında, sağlıklı saç kökleri genel olarak kişinin ense bölgesinden alınarak seyrelme ve saç kökünün olmadığı yerlere nakledilir. Grant denilen saç kökleri, gerek görüldüğünde şakak bölgesinden, kollardan veya göğüs duvarından da alınabilir. Uygulamada işlem sırası ise öncelikle sedasyonla lokal anestezi yapılır.

Saç ekim cihazı ile ekim yapılacak bölgede kanallar açılır ve bu kanallara sağlıklı saç kökleri nakledilir. İşlem tamamlandıktan sonra kişi taburcu edilir ve 3 günlük sonrasında kapalı olacak şekilde günlük hayatına dönmesine izin verilir. Saç ekimi fiyatları yapılan uygulamaya göre belirlenir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Saçında, herhangi bir sebebe bağlı olarak dökülme olan ve seyrelme yaşanması halinde saç ekimi işlemlerine başvurulabilir. Saç ekim işlemlerini, çoğunlukla erkekler tercih eder. Ancak bu uygulama; saç dökülmesi problemi yaşayan kadın, erkek herkese uygulanabilir.

Herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunmayan, kanser hastası olmayan ve ileri düzeyde cilt problemi bulunmayan kişilere yapılan tetkikler sonunda saç ekimi işlemleri yapılıp yapılmayacağına karar verilir. Saç ekimi fiyatları, yapılan işlemin detayına göre değişkenlik gösterir.

Cilt Gençleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde kadın, erkek birçok kişi daha genç görünüme sahip olmak için cilt gençleştirme yöntemlerine başvururlar. Yaygın olarak tercih edilen cilt gençleştirme yöntemleri şunlardır:

  • Botoks ile cilt gençleştirme
  • Mezoterapi ile cilt gençleştirme
  • PRP ile cilt gençleştirme
  • Dolgu enjeksiyonları
  • Kök hücre tedavisi
  • Lazer uygulamaları
  • Altın iğne

Cilt gençleştirme yöntemlerinin her biri, farklı özelliklere ve uygulamalara sahiptir. Bu açıdan talep edilen gençleştirme yöntemine göre en uygun yöntemler kullanılarak kişinin daha genç görünüme sahip olması sağlanır.

PRP ile Cilt Yenileme Nasıl Yapılır?

PRP ile cilt gençleştirme yöntemi, yaygın olarak kullanılan yöntemlerden birisidir. PRP uygulaması, cilt gençleştirmenin, onarmanın ve yenilemenin en etkili yöntemlerinden birisi olarak bilinir. Bu uygulamada cilt gençleştirmek için trombositlerden yararlanılır.

Kan, özel yöntemlerle santrifüj edilerek bileşenlerine ayrılır ve içerisinde trombosit bulunan serum elde edilir. Kalıcılığı ve etkisi uzun süreli olan en doğal cilt gençleştirme yöntemi olan PRP uygulaması ile uzun yıllar genç ve dinç görünebilirsiniz.

Dermapen Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

Dermapen uygulaması, cildi sıkılaştırmaya ve yüzde oluşan yaşlılık belirtileri olan kırışıklık ve çizgilerin belirgin bir şekilde azaltılmasını sağlayan, bununla birlikte cilt üzerinde cerrahi uygulamalar sonrasında oluşan izler, çatlaklar gibi problemlerin giderilmesini sağlayan yaygın bir cilt gençleştirme yöntemidir. Bu uygulama sırasında cildin üst tabakası olan epidermis tabakasına zarar verilmeden, bu tabakayı tahriş etmeden uygulanır.

Genellikle dermapen yöntemi; el, yüz ve boyun bölgelerine uygulanır. Bu yöntemin en önemli avantajlarından birisi de tüm deri tipleri için uygulanabilmesidir. Dermapen uygulaması yapılırken, cilt üzerindeki makyaj artıkları temizlenir ve cilt dezenfekte edilir. Uygulama yapılacak bölgeye, saf hyalüronik asit uygulanır.

Uygulamada kullanılan ultra ince mikro iğneleri ile deri yüzeyinde mikroskobik kanallar açılır ve cildin iyileşme mekanizmaları harekete geçirilir. İşlem bittikten sonra yapıştırıcı bir peptid maskesi uygulanır. 30-40 dakika içerisinde dermapen fiyatları uygulaması tamamlanır. Uygulama sonrasında cildin sıkılığı ve elastikiyeti artar.

Dermapen Fiyatları

Fiyatlar, Dermapen yapılacak işlemin düzeyine, seans sayısına, uygulama yapılacak bölgeye ve ilave işlemlere göre belirlenir. Detaylı bilgi için işlem yapılacak sağlık merkezi ile iletişime geçilmesi daha doğru olacaktır.

Cilt gençleştirme yöntemleri içerisinde birçok kişinin en çok başvurduğu uygulamalardan biri olan dermapen uygulaması ile dinç ve genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.