Doğal Görünümlü Hacimli Göğüsler - Retouch Body

Meme büyütme estetik operasyonlar içerisinde en çok tercih edilen operasyonlardan biridir. Kadın vücudu için önemli bir yere sahip olan göğüsler estetik olarak vücudun hoş görünmesini sağlar. Dolayısıyla birçok kadın güzel ve dolgun göğüslere sahip olmak ister. Bu nedenle cerrahi müdahale gerektiren estetik operasyonlar tercih edilir.

Birçok kadın doğuştan küçük göğüslere sahip olabilir ya da göğüs asimetri problemi yaşayabilir. Böyle durumlarda hem doğal hem de hacimli göğüsler elde etmek amacıyla meme büyütme ameliyatı plastik cerrahlar tarafından yapılır. Kullanılan jel içerikli silikon protezler kıvamlı bir yapıya sahip oldukları için memenin daha doğal görünmesini sağlar.

Meme Büyütme Estetiği

Hacimli ve dolgun görünüm özelliğini yitiren göğüslere meme büyütme estetiği yapılır. Kişinin ihtiyacı ve beklentisi doğrultusunda göğüslere müdahale edilir ve göğüs ölçüleri vücut hatları ile orantılı hale getirilir. Dolgun ve hacimli göğüsler kadınların özgüvenini arttırmanın yanında çekici olmalarını sağlar. Bu sayede bayanlar ayna karşısında kendilerini daha iyi hissederler. Ayrıca giyilen kıyafetler vücutta daha düzgün durur.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Kadın vücudunu simgeleyen organlardan biri olan göğüsler kimi zaman memnun edici görüntüye sahip olmayabilir. Dolayısıyla meme büyütme ameliyatı ile birçok kadın hayal ettiği göğüs ölçüsüne kavuşur. Meme büyütme ameliyatı şu durumlarda tercih edilir:

  • Memenin olması çok daha küçük bir yapıya sahip olması
  • Her iki meme arasında asimetri probleminin bulunması
  • Yaşlanma ve emzirme sonrası memelerin hacım kaybına uğraması
  • Memede yapısal bozukluğum bulunması
  • Kanser sonrası kaybedilen göğüsler
  • Cinsiyet değiştirmek isteyen bireylerde meme büyütme ameliyatını tercih ederler.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Medikal estetikte kullanılan malzemeler gelişmiş bir teknoloji ile üretilirler. Vücuda uyumlu bir şekilde tasarlanan meme protezleri farklı boyutlarda üretilirler. Meme büyütme yöntemleri içerisinde silikon protezler ile tuzlu su içerikli protezler bulunur. Bunun dışında hastanın kendi vücudundan alınan yağ dokusu ve kök hücrelerde meme büyütme operasyonunda kullanılır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme ameliyatı memeden fazla yağ dokusunun alınması ile yapılır. Yapılan müdahale ile göğüsler göğüs kafesine uyumlu bir yapıya getirilir. Ameliyat öncesi çeşitli tetkikler yapılarak hastanın operasyona uygun olup olunmadığına bakılır. Meme mamografisi çekinerek alınacak yağ miktarı tespit edilir.

Cerrahi bir müdahale olan meme küçültme ameliyatı öncesinde hastanın olması gereken birtakım detaylar bulunur. Özellikle ameliyattan 1 hafta önce hastaların kan sulandırıcı ilaçlardan ve takviye ürünlerden uzak durması gerekir. Sigara ve alkol tüketimine daha öncesinden ara verilmelidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Memeden alınan yağ dokusu vücuttan atıldıktan sonra özel dikişler atılır. Ameliyat sonrası hastanın dinlenmesine ve beslenmesine dikkat etmesi iyileşme sürecini hızlandırır. Meme küçültme ameliyatı sonrası hastanın özel korse kullanması gerekir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı deneyimli cerrahlar tarafından yapılır. Ameliyat öncesi yapılan ayrıntılı muayene ile atılması gereken fazla deri tespit edilir. Memenin alt ve üst kısmından alınan fazla deri vücuttan atılır.

Alttaki deri kontrollü bir şekilde üste doğru çekilir ve meme başına doğru dikişler atılır. Sarkık ve gevşemiş meme derisi meme dikleştirme ameliyatı ile estetik bir yapıya kavuşur.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Birkaç doğum ve emzirme sonrası göğüsler deformasyona uğrar. Aynı zamanda göğüsler yaşlanma ile birlikte hacim kaybına uğrayarak aşağı doğru sarkmaya başlar. Bu durum insanları estetik operasyona yönlendirir. Dolayısı ile birçok bayan daha sıkı ve dolgun göğüslere sahip olmak amacıyla meme dikleştirme ameliyatını tercih eder.