Eklem iltihabı, diğer adıyla artrit; eklem üzerinde fonksiyon kaybına, ağrı ve şişliğe, kızarıklık ve benzeri rahatsızlıklara yol açar. Bu rahatsızlık durumları, bu hastalığın seyrine ve vücudumuzdaki yerleşimine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin yeni gelişen, henüz başlarında bulunan eklem iltihabında ısı artışı ya da kızarıklık ön plandayken; kronik durumda yaşanıyor ise fonksiyon kaybı, şişlik ve ağrı daha ön planda olacaktır.

Eklem iltihabının oluşma sebeplerinde kişinin diğer rahatsızlıkları da önem taşımaktadır; zira birçok farklı çeşitte kendini gösterebilen ve her bir duruma göre ayrı ayrı ilgilenilmesi gereken bir hastalıktır.

Bu hastalığın belirtilerinden bahsetmek gerekirse; elbette eklem ağrısı, fonksiyon kaybı başta olmak üzere şişlik, kızarıklık, eklem üzerinde şişlik oluşumu kendini ilk gösteren bulgulardır. Aynı zamanda göz üzerinde şişlik, kızarıklık ve bulanık görme olarak da kendini gösterebilir. Buna ek olarak tabi ki kişinin hastalık geçmişine göre kendini gösterme biçimi de değişebilmektedir.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Bu hastalığın tedavisinde daha önce bahsedildiği gibi, kişinin kendi sağlık durumuna göre ve eklem iltihaplanmasının derecesine göre tedavi sürecine başlanmaktadır. 

Öncelikli olarak iltihaplanın derecesi tespit edilir ve sonuca göre doktorun önereceği ağrı kesici ilaçlar ve buna ek, bu rahatsızlık için uygun olan ilaçlar kullanılır. Yine ihtiyaca göre antibiyotik ve ileri durumlarda kortizon tedavisi gibi tedavi şekilleri, doktor önerisi ile verilebilmektedir. 

Kaynak: Beyaz Gündem