Diş kayıplarından sonra ağız sağlığını korumak ve sindirim sisteminin doğru başlamasını sağlamak amacıyla eksik dişlerin tedavisinde en iyi yöntemlerden biri diş implantlarıdır. Ayrıca implantlar diş kaybettiğinizde bozulan çene kemiğinin yapısının korunmasına yardımcı olurlar. Kemik kaybı dişleri kaybetmenin en büyük sebeplerinden biridir.

Diş implantı, özellikle eksik bir dişin kök kısmının yerine uygulanan, ufak, titanyum vidadır. İmplant yerleştirmek için kullanılan cerrahi uygulama aslında oldukça kolay ve sıklıkla uygulanan bir işlem olup, bir çok hastada sadece lokal anestezi altında gerçekleştirilir. İyileşme döneminden sonra implant, mevcut doğal dişlerinize uyacak şekilde özel olarak hazırlanarak, gerçeğe yakın bir kron ile kaplanır. İmplantların belgelenmiş başarı oranı % 95'in üzerindedir ve bu da diğer protez seçeneklerinden önemli ölçüde daha yüksektir.

Diş İmplantının Uygulama Aşamaları

Ağız içi muayenesi ve röntgen incelemeleri sonrası lokal anestezi altında tek seansta dental implant yerleştirilmektedir. Bazı vakalarda çok sayıda implant yerleştirilmesi söz konusuysa; cerrahi işlemin çok uzun tutulmaması için implantlar birkaç gün veya birer hafta arayla iki veya üç defada uygulanabilmektedir.

İmplant/lar uygulandıktan sonra osteointegrasyon dediğimiz; implantın çene kemiği ile kaynaşması için bir bekleme süresi vardır. Bu üst çenede 3-3,5 ay; alt çenede ise 2-2,5 ay kadardır. Bu süre kemik yetersiz olduğunda ve yapay kemik malzemeleri kullanılan bazı durumlarda artabilir. Fakat implant ilk konulduğundaki kemiğe tutunma oranı yüksekse daha kısa sürede beklenebilir. Gerekli sure tamamlandıktan sonra 7 ile 14 gün arasında boşlukları kapatacak kaplama ve köprüler rahatlıkla yapılıp uygulanabilir.

Dental İmplantlar Herkese Uygulanabilir mi?

Bir çok durumda diş çekimi veya herhangi bir oral cerrahi girişim yapılmasına engeli olmayan hastalara, implant uygulaması da yapılabilir. İmplant diş uygulamasından once hastanın herhangi bir diş eti hastalığı olmadığına emin olunmalıdır. Gelişen teknoloji ve yapay malzemeler ile artık kemik eksikliği implant yapılmasına bir engel teşkil etmemektedir. Aşırı sigara kullanan hastalar, kontrol altında olmayan kronik rahatsızlığı bulunan hastalar ( diabet, kalp, tansiyon vs.) veya baş boyun bölgesinden radio terapi görmüş hastalara implant uygulamasından once detaylı değerlendirmeler yapılması gerekmektedir.

Daha detaylı bilgi almak ve İstanbul Beşiktaş'ta yer alan diş kliniğine ulaşmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.