Meme Büyütme Estetiği ve Yöntemleri – Dr. Erkin Önsal

İlk defa meme büyütme estetiği hakkında görüşme yapacaksanız bilmeniz gereken şeyler vardır. Mesela cerrahınızın ameliyattan önce ne yapabileceğini bilmelisiniz. Göğüslerinizi muayene etmek, birtakım ölçümler yapmak ve derinizin kalitesiyle göğüs uçlarınızın yerinin kontrolünü yapmak her cerrahın yapabileceği şeylerdir. Tıbbi kayıt amacıyla fotoğraf çekimi meme büyütme ameliyatından önce yapılan görüşmelerde uygulanabilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Emziren ya da kilo kaybeden kadınlar arasında yer alıyorsanız meme boyutunu dengelemek için meme büyütme ameliyatı yaptırabilirsiniz. Memeniz tam anlamıyla gelişimini tamamlayamadıysa cerrahla görüşerek sorunu düzeltmeniz mümkündür.

Ayrıca erkekseniz ve cinsiyet değiştirmek istiyorsanız cerrahlar meme büyütme konusunda size yardımcı olacaktır. Genelde meme boyutundan memnun olmayan kadınlar meme büyütme operasyonundan yararlanmayı tercih eder.

Meme Büyütme Ameliyatı Kimler İçin Uygun?

Fiziksel olarak sağlıklı bireyler meme büyütme ameliyatı için uygundur. Ayrıca estetik operasyondan gerçekçi sonuçlar beklemeniz gerekir. Memelerinizin gelişimi tamamlandıysa cerrahınız meme büyütme estetiği için uygun olduğunuzu düşünecektir. Memelerinizin küçük olması sizi rahatsız ediyorsa hizmetten yararlanabilirsiniz.

Hamilelik, kilo kaybı ve yaşlanma gibi faktörlerden memelerinizin şekil yönünden bozulduğunu düşünüyorsanız cerrahlara danışabilirsiniz. Memenizden biri ya da ikisi normal gelişimini tamamlamadıysa estetik cerrah yardımcı olacaktır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde çoğu kadın memelerini istediği dolgunlukta görebilmek için spor yapmaya başlar. Fakat zaman geçtikçe sporun istediği etkiyi oluşturmadığını düşünür. Sonuçta herkesin vücudu farklıdır ve her vücut spora farklı tepki gösterir.

Siz de spor yapmanıza rağmen istediğiniz sonucu elde edemiyorsanız meme büyütme ameliyatı yaptırabilirsiniz. Estetik cerrahlar size bu konuda bilgi verecektir. Yağ enjeksiyonu da bu konuda uygulanan yöntemler arasında yer alır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Estetik cerrahları meme küçültme ameliyatı için gelen hastalardan öncelikle ultrason ve mamografi sonucu ister. Sonucunuz ameliyat için sorun teşkil etmiyorsa meme küçültme operasyonu gerçekleştirilir. Ayrıca operasyon sonrası beklentilerinizi görüşme esnasında cerrahınıza söylemelisiniz.

Estetik cerrahı vücut yapınızı inceledikten sonra meme küçültme ameliyatında izleyeceği yolu belirler. Yapılan planlar doğrultusunda sizi bilgilendirir. Doğum yaptıysanız ya da ileride yapmayı düşünüyorsanız bunu da belirtmelisiniz.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Hastalar meme küçültme ameliyatından sonra 3-4 hafta korse takar. Eğer korseyi takmazsanız iyileşme süreciniz uzar ve birtakım sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. 2 ay boyunca ağırlık kaldırmanız operasyon sonrası önerilmeyen bir durumdur. Ayrıca 6-8 hafta boyunca spor faaliyetlerinize ara vermeniz gerekecektir. Bazı hastaların memesinde tekrar sarkma gözlemlenebilir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme yöntemi sarkma derecesine göre belirlenir. Eğer sarkma derecesi fazla değilse meme dikleştirme için protez yeterli olacaktır. Fakat meme sarkma dereceniz yüksekse estetik cerrah ameliyatı gerekli bulur. Atılan kesiler ameliyat sonrası iz bırakabilir. Kalan izler zaman geçtikçe görünmeyecek kadar silikleşir.

Genelde doğum yapan orta yaşlı kadınlara meme dikleştirme uygun görülür. Fakat yapısından dolayı erken yaşlarda meme sarkması olan gençlere de meme dikleştirme yöntemleri uygulanabilir. Çoğu zaman estetik cerrahlar on sekiz yaşından küçük kişilere meme dikleştirme ameliyatı yapmaz.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Öncelikle meme dikleştirme ameliyatı için yaşınızın en az on sekiz olması gerekir. Söz konusu estetik kaygılarsa on sekiz yaşından küçük kişilere meme dikleştirme işlemleri uygulanmaz. Yaşınız uygunsa meme dikleştirme ameliyatını kendiniz istiyor olmalısınız.

Kendi isteğinizle cerrahla görüşüyorsanız birtakım sağlık kontrolleri yapılır. Yapılan kontroller sonucunda estetik cerrah duruma göre hem meme büyütme hem de meme dikleştirme işlemlerini uygun görebilir.