Erzurum Kanser Erken Teşhisi Merkezi (KETEM) görevlisi Dr. Kübra Demirci, kanserin yaşla birlikte artış gösterdiğini ve son yıllarda birçok faktörden dolayı erken yaşlarda da görülmeye başladığını, bu anlamda erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf öğrencileri, 'Halkla İlişkiler' dersi kapsamında meme kanserine karşı bilinçlendirme amaçlı bir konferans düzenledi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Kanser Erken Teşhisi Merkezi (KETEM) Hekimi Dr. Kübra Demirci, kanser ve erken teşhisin önemi konusuna değindi.

Kanserin; yaşla birlikte artış gösterdiğini ve son yıllarda birçok faktörden dolayı erken yaşlarda da görülmeye başladığını belirten Demirci, "Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türlerinin başında geliyor. Meme kanseri süt bezleri ve ileten kanalların hücrelerinin anormal şekilde çoğalmasıyla oluşan bir hastalık türü. Bu duruma genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları ve sigara içimi gibi şeyler neden olabilmekte. Yılda 20 binden fazla kanser teşhisi konuyor. 40 yaş üstü kadınlarımız 6 ayda bir mamografi çektirerek erken teşhis ile kanseri yenebilir. Kadınlarımız her ay düzenli olarak yaptıracakları kontrolün yanında kendi kendilerine muayene ile hastalıkta erken teşhisle hayatlarını kurtarabilir." dedi.