Mide Balonu İle Zayıflama

Günümüz insanları için büyük bir problem olan obezite ve hızlı kilo alımı erken dönemlerde müdahale edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Dolayısıyla birçok kişi uzman doktor desteği ile doğru tedavi yöntemleri ile zayıflamayı tercih ediyor.

Uzmanlar tarafından mide içerisine yerleştirilen mide balonu diyabet ve kilo alımına yatkınlığı bulunan kişiler için büyük bir avantajdır. Mide balonu sayesinde kişinin besin tüketimi azalacak ve bu durum kilo vermesini kolaylaştıracaktır.

Aynı şekilde diyetisyenler tarafından hazırlanan diyet programları ve egzersizlerde kilo vermeyi hızlandırır. Mide balonu ile zayıflamak ve güzel bir vücuda sahip olmak oldukça kolaydır. Cerrahi bir müdahale gerektirmeyen mide balonu şişirilebilen silikon özellikli bir yapıdadır.

Mide Balonu Nedir?

Obezite tedavisinde ve zayıflamak için cerrahi müdahale gerektirmeyen uygulamalardan biri de mide balonudur. Bu balon sayesinde kişinin bir yıl içerisinde yaklaşık 20-25 kilo vermesi amaçlanır. Balon kullanan 1 aylar beraberinde kontrollü bir diyet programı ile kilo kontrolü sağlamayı hedefler.

Endoskopik yöntemlerle mide içerisine yerleştirilen içi su dolu balon hastanın sürekli kendisini tok hissetmesini sağlar. Böylece gıda tüketimi zamanla azalır. Fakat mide balonu tek başına kilo vermede yeterli olmayabilir.

Bu nedenle kaliteli bir yaşam tarzı benimsenmeli, gün içerisinde yürüyüşler ve egzersizler her gün yapılmalıdır. Böylece kişinin vücudu zamanla şekil alacak ve sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Kolay ve sağlıklı yollardan kilo vermek isteyen birçok kişi günümüzde mide balonu tedavisini tercih ediyor. Uzman doktorlar gözetiminde mide içerisine yerleştirilen mide balonu endoskopi yoluyla mideye gönderilir.

İşlem öncesinde hasta genel anestezi ile hafif uyutulur ve böylece pek bir şey hissetmez. Yaklaşık 15 dakika içerisinde belli bir boyutta olan balon mide içerisinde yerleştirilir. Böylece hasta bu şekilde yeme alışkanlığında birtakım değişiklikler yapar.

Pratik ve kolay bir işlem olduğundan dolayı uygulama sonrasında hasta hemen hastaneden çıkış yapabilir. Mide balonu mide içerisinde 6 ile 12 ay arasında bekletilir. İstenmeyen kilolarla başarılı bir şekilde mücadele eden mide balonu, mideden çıkarıldıktan sonra hasta tüm dirayeti ile uygulamış oldu diyet programlarını devam ettirmelidir. Aksi takdirde yeniden kilo alımı başlayabilir.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Zayıflamada kullanılan önemli araçlardan biri olan yutulabilir mide balonu kilo kaybında büyük role sahiptir. Kapsül şeklinde tasarlanan yutulabilir mide balonu kateder aracılığı ile yutulur. Bu yutulma işlemi sırasında herhangi bir anesteziye ihtiyaç duyulmaz.

Yutulabilir mide balonu mide içerisine yerleştirdikten sonra kateter çıkarılır ve işlem tamamlanır. Bu şekilde mide içerisine yerleştirilen balon hastanın sürekli kendisini tok hissetmesine yardımcı olur.

Yutulabilir mide balonu yaptıranlar işlemin başarılı sonuçlar ortaya çıkardığını ve hedefledikleri kilo kaybını yaşadıklarını dile getirirler. Dolayısıyla herkesin güvenilir bir şekilde yutulabilir mide balonu yaptırabileceklerini önerirler.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Diyet ve egzersiz eşliğinde tercih edilen mide balonu bir yıl içerisinde en az 20 kilo vermeyi hedefler. Uygulamanın sonuçları pek çok kişinin bu işlemi tercih etmesini sağlamıştır.

Mide balonu kullanıcı yorumlarına baktığımız zaman hastalar duydukları memnuniyeti dile getirirler. Uygulama sonrası herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını kolayca kilo kaybı yaşadıklarını anlatırlar. Mide balonu fiyatları doktorun deneyimi doğrultusunda belirlenir.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Mide balonu fiyatları her yıl güncellendiği gibi 2021 yılında yeniden güncellenerek ilgili hastalara duyurulur. Dolayısıyla mide balonu fiyatları hakkında bilgi almak isteyenler ilgili sağlık kuruluşları ile iletişime geçerek fikir sahibi olabilirler.