UŞAK (AA) - Uşak'ta, evindeki banyoda düşerek beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki Hüsnü Balta'nın organları İzmir'deki hastanelere gönderildi.

Medical Park Uşak Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Anestezi Uzmanı Doktor Banu Çırpıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, banyoda düşerek beyin kanaması geçiren ve iki gündür hastanede tedavi gören iki çocuk babası Hüsnü Balta'nın dün akşam saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. 

Balta'nın yakınlarının organ bağışı kararı vermesinin ardından İzmir Organ Nakil Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçtiklerini ve uygun hastaların tespit edildiğini aktaran Çırpıcı, "Gece yarısı  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen ekip Uşak'a ulaştı. Balta'nın karaciğeri, korneaları ve iki böbreği başarılı şekilde çıkartıldı. Organlar İzmir'deki çeşitli hastanelerde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere yola çıktı" dedi. 

Bağışçı aileye teşekkür eden Çırpıcı, "Elbet bir yakınınızı kaybettiğinizde organ bağışı kararı almak kolay değil. Ancak ülkemizde organ bekleyen çok sayıda kişi var. Bağış kararını alan aileye teşekkür ediyorum. Umarım ülkemizde organ bağışı artar" ifadesini kullandı.

İbrahim Balta ise babasının organlarının başka kişilere umut olduğunu belirterek, "Babam da organ bağışına sıcak bakıyordu. Onun aramızdan ayrılmış olması elbette çok üzücü. Ancak organlarının başka bedenlerde yaşayacak olması sevindirici. Hiç tereddüt etmeden bağış kararını aldık" diye konuştu. 

Babasının simitçilik yaparak geçimini sağladığının altını çizen İbrahim Balta, şunları söyledi:

"İki oğlunu simit satarak büyüttü. Çevresinde çok sevilen biriydi. Üzüntümüz büyük. Ancak tek tesellimiz onun organlarının başka bedenlere hayat verecek olması. Tüm organlarını bağışladık. Ancak kalbi alınamadı. Ben onun sevgi dolu kalbinin başka bir bedende atmasını çok isterdim."