Bebek bezinin cilde temas ettiği alanlarda gelişen kırmızı küçük kabarcıklara Diaper Dermatit (pişik) denir. Pişik genellikle yenidoğan ve 8-12 ay arası bebeklerde sıklıkla rastlanan deri rahatsızlığıdır. Pişiğin en sık görüldüğü noktalar bez bölgesi, boyun ve eklem yerleridir. Pişiğe neden olan faktörler ise;

  • Beze ve kıyafete bağlı sürtünme,
  • Kirli bezin değiştirilmemesi,
  • Cildin nemli ve havasız kalması,
  • Ek gıdaya geçiş dönemleri,
  • Aşırı terleme,
  • İlaç kullanımı,
  • Mevsim geçişleri

Pişiğe önlem alınmaz ise zamanla deri üzerinde yayılmaya başlar ve bebek cildine zarar verebilir. Pişik oluşumunu engellemenin en önemli adımı cildin temiz, kuru tutulması ve pişik kremi kullanılmasıdır. Sizde bebeğinizde veya kendinizde pişik problemi yaşıyorsanız Sudocrem’i mutlaka denemelisiniz.

Sudocrem

Pişik kremi deyince akla ilk gelen markalardan biri olan Sudocrem, yumuşatıcı, besleyici ve soğutucu özelliği sayesinde dışkının cilde temasını engelleyerek pişik oluşumunu önler. Çinko Oksit, Lanolin ve saflaşırılmış su içeriği ile ciltte oluşan hassasiyet, kızarıklık gibi problemleri giderir. Bebek bakım kremi olarak geliştirilmiş mucizevi ürün günümüzde bir çok cilt problemine fayda sağlamaktadır. Bebek, çocuk ve yetişkinlerin kullanımına uygun Sudocrem’in faydalarına birlikte göz atalım.

  • Hassas ve tahriş olmuş cildi onarır.

· Cilt bariyerini güçlendirir.

· Pişiğin iyileşme süresini hızlandırır.

· Pişiğin oluşmasını önler.

· Güneş yanıkları ve kızarıklıklarda etkilidir.

· Nemlendirici özelliği ile egzamaya iyi gelir.

· Yatıştırıcı özelliği ile cildi rahatlatır.

  • Sivilce ve leke gibi cilt problemlerini gidermeyi destekler.

Nasıl Kullanılır?

Öncelikle uygulama yapılacak bölgenin temiz ve kuru olmasına dikkat edilmelidir. Kremin hangi bölgeye uygulanılacak olması uygulama şeklinde değişiklik gösterir. Örneğin; bebeğinizin pişik problemi için tercih edecekseniz temiz ve kuru bez bölgesine hafif dairesel hareketlerle uygulayınız ve her bez değişiminde uygulamayı tekrarlayınız. Eğer sivilce, leke gibi cilt problemlerini gidermeye yardımcı bakım kremi olarak tercih edeceksiniz problemin olduğu noktaya bölgesel uygulayınız.

Geniş kullanım alanına sahip ve her bütçeye uygun Sudocrem fiyat avantajı sayesinde kullananlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilmektedir. Sizde Dermokozmetika’dan Sudocrem 250gr, 125gr, 60gr çeşitlerine uygun fiyat, hızlı kargo ve hediye fırsatlarıyla hemen sahip olabilirsiniz.